Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel pret AMD Ryzen 5000 liek informāciju par 11. paaudzes Rocket Lake procesoriem

    Jaunākie raksti

    AMD ar Ryzen 5000 sērijas procesoriem ir sacēluši pamatīgu vētru ne tikai pircēju, bet arī Intel galvās. Teiksiet, ka AMD pieminēšana Intel rakstā ir neglīta? Bet Intel paši uzsāka šo putru, ar jaunajiem procesoriem iepazīstinot pasauli īsi pirms AMD prezentācijas. Un šī nav pirmā reize, kad Intel šādi rīkojas.

    Par 11. paaudzes Rocket Lake-S procesoriem Intel iepriekš (un arī šobrīd) neko diži daudz nav bilduši. Tika pateikts, ka Rocket Lake-S procesori gaidāmi 2021. gadā, kā arī to, ka jaunie procesori atbalstīs PCIe Gen 4, bet ar to arī ziņu apjoms bija izsmelts.

    Reklāma

    Šobrīd zināms, ka Rocket Lake-S procesori tiks bāzēti uz jaunu Cypress Cove arhitektūru, beidzot attālinoties no mūžsenās Skylake arhitektūras. Faktiski Rocket Lake-S procesori būtu dēvējami par Ice Lake ar iebūvētu Intel Xe video apakšsistēmu.

    Viss gan Intel nometnē nav tik traki, jo ar Ice Lake procesoriem klēpjdatoros ir paveikts visai liels darbs, lai uzlabotu to darbības efektivitāti. Iespējams, Intel arī turpmāk ies šo ceļu, jo arī AMD ir izdevies samazināt jauno galddatoru procesoru energorijību.

    Ļoti jācer, ka Intel tomēr 2021. gadā parādīs kādus jaunus trikus, kas neļaus AMD būt pārākiem gandrīz visās jomās, jo šādas cīņas noteikti nāk par labu pircējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.10.2020 10:43

    Pagaidām lasām un dzirdam tikai gaišās nākotnes solījumus vadāmās kodolsintēzes stilā. Ticu, ka Intel no pašu slinkuma dēļ izraktās bedres izlīdīs, taču viņiem būs krietni jāpiepūlās, lai radītu efektīvākus un mazāk gaisu sildošus procesorus. Izskatās ka turpmāk x86 pēcteču lauciņā divu esošo konkurentu vietā stīvēsies “savienība” no Intel, AMD un īstajiem čipu ražotājiem kā šobrīd TSMC un Samsung.

    rezz
    31.10.2020 14:10
    Reply to  Krotow

    Un kas ir neīsti čipu ražotāji? Man interesē. :-)

    Reklāma