Web Analytics
More
    Reklāma

    ARM izziņojis jaudīgu procesoru, Intel un AMD nervozi pīpē kaktā

    Jaunākie raksti

    Arm vakar izziņoja paši savu Arm Cortex-A78C procesoru, kas ticis pie 8 kodoliem un 8 MB L3 kešatmiņas, tādējādi var uzskatīt, ka arī Arm ir iesaistījies cīņā par vietu visai jaudīgos datoros. Interesanti, ko mums parādīs Apple 10. novembrī, jo arī no Apple tiek gaidīti vairāki Arm bāzēti MacBook klēpjdatoru modeļi.

    Arm Cortex-A78C ir daļa no Cortex-A78 saimes, ko Arm izziņoja vēl šī gada maijā, bet tā bija paredzēta viedierīcēm. Arm Cortex-A78C ir procesors, kas paredzēts klēpjdatoriem.

    Reklāma

    Arm apgalvo, ka Arm Cortex-A78C procesors piedāvās klēpjdatoriem lielu jaudu, ka arī padarīs tos energoefektīvus, tādējādi klēpjdatoru darbības laiks tuvotos planšetdatoru darbības laikam un klēpjdatoru nenāktos slēgt ārā, tas varētu vairākas dienas stāvēt gaidīšanas režīmā, protams, ar izslēgtu ekrānu.

    Arm pats neko neražo, tas licencē procesoru dizainu citiem ražotājiem. Nesen arī ziņojām, ka Arm tiks pie jauna saimnieka.

    Datoru pasaulē gan viss nav tik vienkārši – vajadzēs atrast arī pamatplati, kurā šo procesoru ievietot, tāpat būs visai sarežģīti piemeklēt operētājsistēmu, jo Microsoft jau gadiem muļļā Windows 10 on Arm versiju. Windows Insiders tiek solīts Windows on Arm ar x64 lietotnēm un x64 emulēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma