Web Analytics
More
    Reklāma

    Alphabet Loon balons uzstādījis absolūto rekordu, gaisā pavadot 312 dienas

    Jaunākie raksti

    Google mātesuzņēmums “Alphabet” ticis pie vērā ņemama sasnieguma, kas cieši saistīts ar sava projekta “Loon” gaisa baloniem – risinājumu interneta pakalpojumu sniegšanai nomaļos un katastrofu skartajos reģionos. Iepriekš rakstīju, ka tie izmēģināti Kenijā. Šie baloni tiek nepārtraukti uzlaboti, un, lūk, rezultāts – viens no tiem stratosfērā pavadījis rekordilgu laiku, lidinoties bez pārtraukuma 312 dienas un veicot aptuveni 135 000 jūdžu (vairāk nekā 217 000 km) lielu attālumu.

    Balons, kas par 89 dienām pārspēj Loon iepriekšējo lidojuma rekordu, palaists no Puertoriko 2019. gada maijā. Paceļoties 20 km augstumā, tas no turienes devās uz Peru, kur kopā ar citiem Loon gaisa baloniem nodrošināja testa interneta pakalpojumus reģionā, kuru skārusi zemestrīce.

    Reklāma

    Loon balona 312 dienu ceļš. Avots: Loon

    Balons paspēja apceļot dažādus pasaules nostūrus, ieskaitot Atlantijas, Indijas, Kluso okeānu. Lidojumam tuvojoties savai izskaņai, 2020. gada martā tas nonāca Meksikā, kur Loon atkopšanas komanda balonu savāca analīzei. Lai arī pagājis jau diezgan labs laiks kopš lidojuma beigām, tikai nupat izdevies iegūt datus par šo rekordilgo ceļojumu.

    Vienlaikus pats fakts, ka baloni var nolidot lielus attālumus, ir svarīgs, jo tas nozīmē, ka tie var nokļūt uz noteiktām vietām, kad tas nepieciešams, piemēram, dabas katastrofas gadījumā, ja ir bojāta sakaru infrastruktūra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma