Web Analytics
More
    Reklāma

    Kenijā interneta pakalpojumu sniegšanā izmēģina gaisa balonus

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Alphabet” paziņojusi, ka ar sava projekta “Loon” palīdzību oficiāli uzsākusi komerciālā interneta pakalpojumu sniegšanu Kenijā. Tā pamatā izmantoti Loon 20 km augstumā lidojošie milzīgi gaisa baloni. Savā darbībā tie atgādina šūnas, kas dreifē pa atmosfēras augšējo slāni (stratosfēru).

    Interneta pakalpojuma nodrošināšanā Kenijā Loon gaisa baloni tiek izmantoti kopā ar vietējo telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju “Telkom Kenya”. Uzņēmums interneta piekļuves iespējas nodrošina 50 000 km 2 lielam apgabalam, kur kalnainā reljefa dēļ nav izdevies ierīkot kvalitatīvu infrastruktūru, tāpēc arī internets Kenijā bieži vien ir neuzticams un citu problēmu apvīts.

    Reklāma

    Avots: Loon

    Loon sistēma sastāv pamatā no divām daļām – balona (1.) un lidojuma aprīkojuma (2.). Katrs tenisa korta izmēra balons ir izgatavots no polietilēna loksnēm. Paredzēts, ka viens šāds lidojums gaisa balonam var ilgt vairāk nekā 100 dienas un pēc tam tas tiek kontrolēti nolaists uz zemes. Savukārt pats lidojuma aprīkojums ir energoefektīvs, to darbina atjaunojamā enerģija. Saules paneļi sistēmu baro dienas laikā, kamēr tiek uzlādēts borta akumulators, lai nakts laikā varētu veikt nepieciešamās darbības.

    Zināms, ka Alphabet Loon flotē Kenijā atrodas 35 baloni, kas darbojas kā viens vesels, pastāvīgi pārvietojoties, lai saglabātu uzticamu interneta pārklājumu visā teritorijā. Izskatās, ka vidējais lejupielādes ātrums ar šo metodi sasniedz 18,9 Mbps, savukārt vidējais augšupielādes ātrums sasniedz 4,74 Mbps ar 19 milisekunžu latentumu. Reāllaika testa rezultāti parādījuši, ka internets bijis uzticams gan balss un video zvanu veikšanā, gan Youtube izmantošanā.

    Avots: Loon

    Pie iespējas interneta signālu saņemt ar gaisa balonu starpniecību Kenijā sākts strādāt jau no pērnā gada. Taču Alphabet norādījis, ka kopš Covid-19 sākšanās šī misija ieguvusi vēl lielāku nozīmi. Īpaši šajos laikos svarīgs ir uzticams interneta savienojums, kas nodrošina arī iespēju normāli sazināties ar ārstiem, ģimenes locekļiem un citiem. Arī medicīnas pakalpojumu sniegšanā internetam ir būtiska nozīme.

    Faktiski Alphabet savus interneta sniegšanas pakalpojumus ar Loon gaisa balonu palīdzību sāka testēt gada sākumā un apkalpojis jau 35 000 klientu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.07.2020 17:03

    – Sveiks! Vai zini, kāpēc šodien internets nedarbojas?
    – Zinu. Provaidera balonu vējš aizpūta uz kaimiņu provinci.

    Reklāma