Web Analytics
More
    Reklāma

    Prezentēts elektriskais “Hummer” pikaps

    Jaunākie raksti

    “General Motors” atdzīvinājis “Hummer” zīmolu, prezentējot jauno, elektrisko “Hummer” pikapu. Kā galvenais skaitlis prezentācijā tika minēts “350”, proti, auto ar vienu uzlādi spēšot veikt vairāk nekā 350 jūdzes (ap 560 kilometriem) un tas būšot spējīgs lādēties ar 350 kW jaudu.

    Ražotājs neatklāja, tieši cik ietilpīgas būs auto baterijas, vien norādot, ka uzlādes jauda teorētiski ļaus uzlādēt 100 jūdzēm (160 kilometri) nepieciešamo enerģiju 10 minūtēs. Ņemot vērā, ka šī mašīna nebūs efektivitātes un taupības kalngals, šāds apgalvojums ir itin iespaidīgs.

    Lai kļūtu vēl interesantāk, elektriskais “Hummer” spēs attīstīt pat 1000 zirgspēku jaudu, kuru nodrošinās trīs elektromotori, bet līdz ceļam jaudu nodos visu četru riteņu piedziņa.

    Vizuāli automašīna atgādina iepriekšējos “hammerus”, taču dizains, protams, modernizēts. Kā tas ierasts elektroauto, zem priekšējā pārsega novietots papildus bagāžnieks. Salonā izceļas divi lieli ekrāni, taču viss veidots diezgan minimālistiskā stilā.

    Tā kā runa ir par “Hummer”, tas ir gatavs doties kārtīgos bezceļos – auto būs adaptīvā piekare, kas to ļaus pacelt par gandrīz 15 centimetriem, lai dotos kādā ekstremālākā piedzīvojumā. Auto apakša svarīgākajās vietās būs nosegta ar tērauda plāksnēm, lai pasargātu baterijas. Tāpat būs pieejamas līdz pat 18 kamerām, lai vadītājs labāk spētu novērtēt apkārt mašīnai notiekošo, bet mašīnas apakšējā daļā novietotās kameras būs ar mazgāšanas funkciju, lai atbrīvotos no dubļiem. Mašīnai būs arī “CrabWalk” sistēma, kas ir visu četru riteņu stūrēšanas sistēma, visas četras riepas sagriežot vienā virzienā, lai auto varētu braukt pa diagonāli, imitējot krabju pārvietošanos.

    Lētākā elektriskā “Hummer” versija maksās 80 tūkstošus dolāru un būs pieejama tikai 2024. gadā. Jau nākamgad varēs nopirkt “Edition 1” komplektācijas auto, kura cena būs 113 tūkstoši, bet vēl divas versijas būs pieejamas no 2022. gada, tām maksājot attiecīgi 90 un 100 tūkstošus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma