Web Analytics
More
    Reklāma

    Nvidia procesori darbinās pasaules ātrāko mākslīgā intelekta superdatoru

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Nvidia būs atbildīgs par pasaules ātrākā mākslīgā intelekta superdatora darbināšanu, kurš atradīsies Itālijā, un tā jauda sasniegs 10 eksaflopus, ko ļaus sasniegt 14 000 uz Ampere bāzes veidotie grafiskie procesori.

    Jaunais superdators, kuram dots nosaukums “Leonardo”, kas nav nekāds pārsteigums, zinot, kur tas atradīsies, un tas būs vairāku Itālijas universitāšu kopprojekts, kura nosaukums ir Cineca. Tas būs daļa no trijiem citiem Eiropas pārrobežu projektiem. Gan šis dators, gan pārējie specializēsies tieši mākslīgā intelekta izmantošanā, lai risinātu dažādas problēmas gan zinātnē, gan pašā mākslīgā intelekta izpētē.

    Reklāma

    Citi superdatori būs atrodami gan Luksemburgā, gan Slovēnijā, kā arī nākotnē paredzēts tos veidot Bulgārijā, Somijā, Portugālē un Spānijā. Jaunais Cineca dators tiks izmantots, lai analizētu genomus un atklātu jaunus terapeitiskos izcelsmes ceļus, tāpat apstrādātu kosmosa datus un meklētu ārpusatmosfēras planētas, kā arī modelētu laikapstākļu datus.

    Ikvienam no mums ir iespēja dalīties ar savu jaudu, izmantojot Folding@Home iespējas, jau lai šobrīd palīdzētu dažādu slimību izpētē, īpaši laikā, kad meklējam vakcīnu koronavīrusam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma