Web Analytics
More
    Reklāma

    Nvidia pārtrauc ražot RTX Turing, gaidāmas Ampere videokartes

    Jaunākie raksti

    Tie ziņots, ka Nvidia, iespējams, pārtrauc RTX Turing videokaršu ražošanu, lai dotu vietu jaunajām, vēl neizziņotajām Ampere sērijas videokartēm. Ražošanas pārtraukšana gan nenozīmē, ka nākamajā dienā būs pieejamas jaunas videokartes, jo videokaršu mikroprocesori un detaļas tiek saražoti vairākus mēnešus uz priekšu.

    Tiek pieļauts, ka Nvidia jau paziņojusi videokaršu ražotājiem, ka ir jāpaaugstina cenas dārgajām videokartēm, lai samazinātu pieprasījumu un kompensētu to, ka vairs jauni videokaršu mikroprocesori netiek ražoti.

    Reklāma

    Šoreiz gan tirgus situācija ir mierīgāka – Turing iznākšanas laikā pirms pāris gadiem Nvidia bija iekūlusies ķezā ar melošanu investoriem par videokaršu sadalījumu starp spēlētājiem un starp kriptovalūtu racējiem. RTX 2080 Super un 2070 Super sērijas videokaršu iznākšana nedaudz padzina cenas uz leju, bet nav zināms, kas notiks ar Super sērijas videokartēm vai to cenu turpmāk. Turklāt augstas RTX 2080 Super un 2070 Super sērijas videokaršu cenas padarītu jaunās Ampere videokartes iekārojamākas.

    Nvidia varētu jau 17. septembrī izziņot Ampere videokartes. Par videokaršu cenām zināms nav nekas, jo tā ir pēdējā lieta, kas tiek fiksēta prezentācijas materiālos un cenu lapās, lai konkurentiem (AMD ar RDNA2) nebūtu laika pielāgot savas cenas.

    AMD ar RDNA2 sērijas videokartēm sola pusotru reizi palielināt video apstrādes jaudas pret katru iztērēto enerģijas vatu (ja salīdzina ar RDNA), kas ir milzu lēciens, nepārejot no TSMC 7 nm FinFET ražošanas tehnoloģijas uz ko vēl modernāku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.07.2020 11:48

    Būšu pārsteigts ja mūsu veikalos šim notikumam par godu RTX 20xx kartēm vispār samazinās cenu. Šur tur ir manītas 10 gadus vecas cenas lūžņiem, kas tagad vairs nevienam nav vajadzīgi.

    0842
    16.07.2020 11:54
    Reply to  Krotow

    tirgus vienmēr saregulējas, galvenais – netraucēt ar mākslīgiem ierobežojumiem (importa nodevas, aizliegumi utt.)

    Arthurio Zandonus
    17.07.2020 09:04
    Reply to  0842

    Saregulējas, bet lūžņu cenas ne tikai videokartēm ir augstas lietotāju mazās sajēgas, un iespējams pārdevēju meistarības dēļ. Šaubos, ka visi ieinteresētie uzreiz sapratīs cik ļoti labāki būs ampēri par tūringiem.

    0929
    17.07.2020 09:29

    Pag, ne jau šajā gadsimtā pirmo reizi kliba vista tika nopirkta par dālderi – ir sakāmvārds, acis redzēja ko pirka. Cita lieta, ja pērkot labāku, kastē būtu sliktāka. Ja cilvēks pats nesaprot, tad ir jāpērk veikalos kur izskaidros, sapratīs cilvēka vajadzības un ieteiks piemērotāko. Tā tas vienmēr ir bijis.

    Reklāma