Web Analytics
More
    Reklāma

    Folding@Home apvienos datoru jaudas, lai pētītu koronavīrusu

    Jaunākie raksti

    Laikā, kad daudzi no mums savu biroja darba galdu iemainījuši pret darba vietu mājās, mums ir iespēja izmantot sava datora dzelžus, lai tie palīdzētu dažādu slimību izpētē, tādējādi paātrinot zāļu atrašanu. Katram no mums ir īpaša iespēja caur organizāciju “Folding@Home” iesaistīties pretlīdzekļa meklēšanā tieši koronavīrusam.

    Lai būtu iespējams piedalīties šajā iespēja, nepieciešams lejupielādēt speciālo organizācijas programmu, kura pieejama dažādām operētājsistēmām, neierobežojot potenciālo aktīvistu skaitu. Pēc tam vienkārši ieslēdzam un izvēlamies cik lielu jaudu mēs vēlamies ziedot šajā skaitļošanas procesā, jo šobrīd “Folding@Home” veic COVID-19 proteīnu kustības simulācijas, lai saprastu kādā veidā vīruss reaģē. Šo kustību ir ļoti daudz, tāpēc katrs iesaistītais dators veic kādu simulāciju, kura paātrina procesu, lai izprastu tā darbību un tālāk radītu iespēju izveidot zāles.

    Reklāma

    Kopumā ar šādiem dalītajiem datoru resuriem tiek analizēti vīrusa proteīni, lai saprastu to uzbūvi un struktūru, kas prasa lielu skaitļošanas jaudu, sniedzot iespēju tālāk izstrādāt zāles. Domāju, ka šajā laikā ikvienam ir iespēja pamēģināt šādu soli, jo tas patiešām neprasa daudz laika, un kāpēc gan neziedot savu tehniku slimības apkarošanas vārdā. Pats “Folding@Home” ir radies Stenforda Universitātē, ar domu analizēt dažādus proteīnus, ribonukleīnskābes (RNS) un sintētiskos polimērus.

    Šajā brīdī arī Kursorā esam izveidojuši speciālu sadaļu, kurā informēsim par tehnoloģiskajām ziņām, kuras saistītas ar COVID-19.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nacists
    29.03.2020 16:18

    izveidojat LV kommandu.

    Mārtiņš
    06.04.2020 17:10
    Reply to  nacists

    Bija redzēta, bet kaut kā viņu mājas lapa izskatās pasen izmirusi…http://klab.lv/community/folding_at_home/tag/team+latvia

    Bet statistikas lapā ir atrodamas Latvijas komandas, tā ka var mēģināt pievienoties. Viņiem tur gan ik pa laikam taimauti un bremzes dēļ aktīvās intereses.

    https://stats.foldingathome.org/team/41587

    Ir arī Rosetta@home:
    https://www.boincstats.com/stats/-1/team/detail/20276/lastDays

    Reklāma