Web Analytics
More
    Reklāma

    AVTECH K40 Pro all-in-one galddatora apskats

    Jaunākie raksti

    Šoreiz pie mums apskatam atbraucis visai interesants mazāk zināma ražotāja tā dēvētais all-in-one galddators jebšu dators, kas iebūvēts ekrānā. Šāda veida datoram, protams, ir savas ēnas puses, piemēram, to gandrīz nav iespējams uzlabot, ja neskaita RAM un SSD tipa diska maiņu, bet par to iegūstam vairāk vietas uz vai zem galda, parasti šādi datori ir klusāki un mazāk enerģiju rijoši.

    Ar mazzināmiem ražotājiem vienmēr ir tā problēma, ka nezini, ko tieši sagaidīt, uz ko būs ietaupīts un kā vispār varēsi sadzīvot ar šādu datoru ikdienā. Arī man bija zināmā mērā piezemētas gaidas, bet AVTECH K40 Pro sevi pierādīja kā negaidīti kvalitatīvu datoru ikdienas vajadzībām. Visticamāk, šāda datora mērķauditorija vairāk būs uzņēmumi, kur ar klēpjdatoriem nepietiek, bet milzu, putekļainu kasti arī neviens nevēlas spārdīt zem galda, bet tik pat labi šādu vai līdzīgu datoru redzu uz galda arī mājas lietotājam, kam spēles nav prioritāte. AVTECH all-in-one galddatoru klāstā gan ir arī G700 modelis ar iespēju tam pievienot videokarti.

    Reklāma

    AVTECH piedāvā arī citu sēriju all-in-one datorus, dārgākajiem pat iespējams pievienot kārtīgu videokarti, padarot tos par nopietnām darbstacijām vai pat par mazāk prasīgu spēļu datoru.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: četru kodolu Intel Core i5-8400, 2.8 GHz – 4.0 GHz
    • Videokarte: Intel UHD Graphics 630
    • Operētājsistēma: Windows 10 Pro
    • RAM: 8 GB 2666 MHz DDR4 (max 16 GB RAM)
    • Ekrāns: matēts 23.8 collu 1080p IPS, 250 cd/m2, VESA 100 x 100 saderīgs
    • Atmiņa: 256 GB M.2 (max 1TB SSD)
    • Pieslēgvietas: 2 x USB 2.0, 4 x USB 3.1, 1 x HDMI, 1 x audio out, 1 x mic out, LAN RJ45
    • Wi-Fi: Realtek Wi-Fi 5 1×1 (Wi-Fi 802.11ac), Bluetooth 4.0
    • Ergonomika: regulējams augstumā (~10 cm), pagriežams pa labi un pa kreisi, sarotējams par 90 grādiem, sagāžams
    • Tīmekļa kamera: izbīdāma, 2 megapikseļi ar mikrofonu
    • Skaļruņi: ir, stereo
    • Izmēri: 541 x 403 x 50 mm
    • Akumulators: nav
    • Krāsa: melna
    • Cena: testam saņemtais modelis maksā aptuveni 730 eiro

    Izskats un uzbūve

    Pakojam AVTECH K40 Pro ārā! Dators ar visu kāju iesaiņots vienkārša izskata kartona kastē, šis būtu dēvējams par barebone datoru, vai vismaz tā vēsta uzraksts uz iepakojuma. Vienkāršoti izsakoties, barebone ir tāds dators, ko piegādā veikalam vai ražotājam pustukšu, pirms pārdošanas gala lietotājam to aprīko ar operatīvo atmiņu, ar SSD tipa disku un procesoru, ja tā nomaiņa paredzēta uzbūvē. Tādējādi no vienas puses iespējams datoru komplektēt ar to, ko vien sagribas. No otras puses datora kvalitāte ir pilnībā atkarīga no kāda gigantiska ražotāja iegribām, izmaksu optimizācijas un ne vienmēr pašas korektākās kvalitātes kontroles. Konkrētajā gadījumā kāds kaut kur ir saražojis ekrānu, kāju, barošana bloku un ievietojis mātesplati, bet AVTECH parūpējies par atmiņām un procesoriem. Šī arī bija nianses, kas mani satrauca.

    AVTECH K40 Pro kastē atsevišķi ir ekrāna daļa, kurā ir arī procesors un atmiņas, atsevišķi ir kāja, atsevišķi ir pēda un barošanas bloks, kas atgādina klēpjdatora barošanu. Kāja pie pēdas un pie datora daļas stiprinās ar četrām skrūvēm, kas ir viens no izmaksu taupīšanas elementiem. Lielie ražotāji parasti visas šīs detaļas savieno ar vienu pirkstiem griežamu skrūvi vai kādu pašaizverošu mehānismu. AVTECH K40 Pro gadījumā nāksies meklēt vienkāršāko krusta skrūvgriezi, citu iespēju nav.

    Ja neskaita šo nelielo atkāpi, tad AVTECH K40 Pro uzbūve pārējās vietās būtu dēvējama par lielisku – kāja ir ļoti stabila, to var regulēt augstumā, atgāzt, pagriezt un iespējams pat monitoru sarotēt par 90 grādiem. AVTECH K40 Pro veidots no melnas plastmasas, tā ir aptuveni ASUS produktu līmenī, bet noteikti pārspēj lēto aptuveni 200… 300 eiro cenas līmeņa monitoru plastmasu.

    Pieslēgvietu klāsts arī ir gana iespaidīgs šāda izmēra datoram – labajā sānā ir 2 x USB 2.0, bet 4 x USB 3.1, 1 x HDMI, austiņu un mikrofona pieslēgvietas izvietotas datora aizmugurē. AVTECH K40 Pro ir arī iebūvēti stereo skaļruņi (tie gan ir visai pavāji), kā arī datora augšdaļa ir izbīdāma tīmekļa kamera ar mikrofonu. HDMI esība nozīmē vien to, ka varēsi pievienot vēl vienu monitoru vai televizoru pie AVTECH K40 Pro. Patīkami, ka AVTECH K40 Pro aizmugure nav piesārņota ar vadiem, ja izmantosi Bluetooth tastatūru un peli, no aizmugures ārā nāks vien elektrības vads un varbūt arī tīkla vads.

    Ekrāns

    AVTECH K40 Pro ticis pie 23.8 collu IPS matricas 1080p izšķirtspējas ekrāna (~92 ppi) ar ļoti labiem skatu leņķiem un pieklājīgu krāsu atveidi. Man ir jāsaka, ka par ekrāna kvalitāti bija vislielākās bažas, bet tas tiešām ir perfekts ekrāns ofisa darbiem un filmām. Ekrānam ir visai šauras pamales, kas noteikti ir laba ziņa tiem, kuri vēlas blakus turēt divus monitorus.

    Ja tā ļoti piesienas, tad AVTECH K40 Pro ekrānam ir pavisam niecīgs backlight bleeding, bet tas ir nemanāms. Man šķita, ka lielākā problēma ir ekrāna spilgtums, turklāt problēma neslēpjas maksimālajā spilgtumā. Maksimālais AVTECH K40 Pro ekrāna spilgtums ir 250 cd/m2, kas nebūt nav daudz, bet ar to pietiek iekštelpās. Problēma slēpjas AVTECH K40 Pro minimālajā spilgtumā, jo vāji apgaismotai telpai AVTECH K40 Pro pat pie minimālā spilgtuma var būt pārāk spožs. Faktiski atšķirība starp maksimālo un minimālo spilgtumu ir niecīga, tas nav īsti forši.

    Veiktspēja

    AVTECH K40 Pro saņēmis četru kodolu Intel Core i5-8400 (2.8 GHz – 4.0 GHz) procesoru, kas ir īstens galddatoru procesors, nevis klēpjdatoriem paredzēts modelis. To pavada 8 GB 2666 MHz DDR4 RAM (max 16 GB RAM) kopā ar 256 GB M.2 SSD tipa atmiņu. Datorā ievietota Realtek Wi-Fi 5 1×1 bezvadu tīkla karte, kas vismaz man šķiet nevajadzīgi lēts risinājums, varēja jau nu uz kaut ko ar 2×2 antenām saņemties. Konkrētā tīkla karte man uzrādīja aptuveni 85 Mbit/s (ap 10 MB/s) datu pārraides ātrumu.

    Dažviet tīmeklī tiek uzskatīts, ka Intel 8. paaudzes procesori nav ne par matu sliktāki par 9. un pat 10. paaudzi. Tāpat jānorāda, ka tuvojas Intel 8. paaudzes Coffee Lake procesoru ēras beigas. Intel 8. paaudzes Coffee Lake procesori šobrīd iegājuši tā saucamajā end of life fāzē, kas nozīmē, ka palikuši vien daži mēneši, lai šos procesorus vēl paspētu iegādāties. Zināms, ka ražotāji vairs nevarēs iegādāties Coffee Lake procesorus datoru komplektēšanai pēc 18. decembra, bet veikalos pircējiem procesori pieejami vairs nebūs no 2021. gada 4. jūnija. Coffee Lake procesori tika izziņoti 2017. gada oktobrī, tie atnesa galddatoros lielāku kodolu skaitu procesoram (i3 kļuva par četru kodolu procesoru, i5 un i7 kļuva par sešu kodolu procesoriem), kā arī tiek izmantots tikai DDR4 RAM. 8. paaudzes Coffee Lake procesori šobrīd visai draudzīgi sadzīvo kopā ar 9. un pat 10. paaudzes Intel Comet Lake procesoriem, jo tie ir uzskatāmi par Coffee Lake atjauninājumu, nevis jaunas paaudzes procesoriem.

    Sintētiskās veiktspējas testos AVTECH K40 Pro uzrāda visai zemus rezultātus, kad šo datoru salīdzina ar moderniem, spēlēm paredzētiem klēpjdatoriem. AVTECH K40 Pro ir gandrīz identiskā līmenī ar Dell OptiPlex 7070 Ultra, kas viens pats bez ekrāna lētākajā versijā (i3-8145U, RAM 8 GB, SSD 256 GB, Windows 10 Pro) maksā vairāk par AVTECH K40 Pro ar visu ekrānu.

    • PCMark 10: 3324
    • 3DMark Fire Strike Ultra: 249
    • 3DMark Time Spy: 403
    • 3DMark Sky Diver: 4121
    • Cinebench R20: 1672

    Labās ziņas ir tās, ka AVTECH K40 Pro latency testā neuzrādīja vispār nekādas problēmas, kā arī dators arī veiktspējas testu laikā ir gandrīz nemanāmi kluss un nekarst. Tāpat AVTECH K40 Pro nevienā mirklī neuzrādīja tā dēvēto thermal throttling jebšu veiktspējas samazināšanu pārkaršanas dēļ. Mani pārsteidza, ka AVTECH K40 Pro ir ticis galā ar ļoti veiksmīgu un klusu datora dzesēšanu, kamēr Dell OptiPlex 7070 Ultra bija visai skaļš un tam bija tieksme karst.

    M.2 SSD tipa diska ātrumi ir viduvēji, ar noslieci uz lēno galu, lai arī tie vēl arvien ir aptuveni trīs reizes ātrāki par to, ko redzam budžeta klases klēpjdatoros. AVTECH K40 Pro piedāvā 1552 MB/s nolasīšanu un 1021 MB/s ieraksta ātrumu, kamēr dārgie spēlēm paredzētie klēpjdatori jau sasnieguši aptuveni 3400 MB/s nolasīšanu un 2400 MB/s ieraksta ātrumus. Dell OptiPlex 7070 Ultra piedāvāja 2260 MB/s nolasīšanu un 1052 MB/s ierakstu, tātad nekur tālu Dell nav ticis.

    Nez kāpēc tika rādīts, ka SSD tipa atmiņa visu laiku ir pārlieku silta. Ražotāja tehniskajos datos gan redzams, ka šis SSD modelis (Biostar M700-256GB) strādā līdz 70 grādu temperatūrai.

    Kopumā jāsaka, ka esmu ļoti patīkami pārsteigts par AVTECH K40 Pro kluso un stabilo darbību. Protams, šis dators nav domāts spēlēm, bet visus uzdotos uzdevumus tas paveic lieliski. Iespējams, atsevišķos pielietojuma gadījumos būtu jau jāskatās uz 16 GB RAM, bet arī ar 8 GB RAM var tīri labi iztikt. Es pats droši vien meklētu iespēju nomainīt Wi-Fi 1×1 bezvadu tīkla karti uz vismaz 2×2 antenu variantu no Intel piedāvājuma.

    AVTECH K40 Pro ir izjaucams, atliek vien to noskrūvēt no kājas, pie pieslēgvietām izskrūvēt ar pirkstiem ārā divas paliela izmēra skrūves, divas tā dēvētās krustiņa skrūvītes, un tiec klāt pie datora iekšām. Redzams, ka ir iespēja pievienot 2.5 collu SATA cieto disku (SSD vai HDD tipa), bet tāpat var pats pievienot vēl RAM atmiņu (viens brīvs slots), nomainīt M.2 tipa pamatatmiņu un arī bezvadu tīkla karti.

    Nobeigumā

    AVTECH K40 Pro mani patīkami pārsteidza gandrīz visos parametros un rezultātos. Šis nav lielo ražotāju veikums, kur nereti nākas dubultā piemaksāt par zīmolu vien, bet arī šāda tipa barebone datoram ir savi trūkumi. AVTECH K40 Pro gadījumā uzkrītoša problēma tādiem bezgalīgiem izlaidekļiem kā man varētu šķist Wi-Fi tīkla karte ar 1×1 antenām. Protams, nepieciešams atbilstošs maršrutētājs, bet tāpat uz šādu lēto tīkla karti tiek ietaupīts cik? 3 dolāri? Intel Wi-Fi 6 bezvadu tīkla karte ar 2×2 antenām maksā ap 12 līdz 15 eiro.

    Lielie zīmoli arī pieradinājuši pie ērtākas monitoru salikšanas bez skrūvgrieža meklēšanas, kas arī ir neliels AVTECH K40 Pro mīnusiņš.

     

    Pārējais viss ir nostrādāts gana augstā līmenī, turklāt datora materiālu un pat ekrāna kvalitāte pārsniegs dažu labu populāro ražotāju piedāvājumus. Mani pārsteidza tas, ka AVTECH K40 Pro ir ļoti kluss, kā arī tas nekarst. Tiesa, siltās vasaras dienas ir aiz muguras, nevaru komentēt, kas notiks tad, kad telpā būs +27 grādi.

    Patīkami, ka AVTECH K40 Pro bez minstināšanās tika pie Windows 10 2004 (zināms arī kā Windows 10 May 2020 atjauninājums). Mans glaunais HP klēpjdators tikai pirms aptuveni divām nedēļām atļāva uzstādīt Windows 10 2004 atjauninājuma versiju.

    K40 Pro veiktspēja ir atbilstoša tam, ko var gaidīt no ofisa galddatora. Turklāt, kad AVTECH K40 Pro salīdzina ar standarta galddatoru ar līdzīgām komponentēm, klāt pieliekot augstumā regulējamu 24 collu monitoru, neko diži dārgāks AVTECH K40 Pro nesanāk. Visai nesarežģīti būtu pašam pievienot klāt vēl operatīvo atmiņu vai ielikt vēl vienu SSD tipa disku, darbiņa ilgums aptuveni tāpat kā parastam galddatoram – piecu līdz desmit minūšu jautājums. Toties AVTECH K40 Pro gadījumā atkrīt krāmēšanās ar vadiem, nav kastes zem galda. Ja vēlies otru vai citu (lielāku, labāku) monitoru, varēsi to vēlāk piepirkt klāt.

    Šajā AVTECH all-in-one datoru sērijā pieejamas arī 27 collu ekrāna versijas ar 1440p izšķirtspēju, kā arī lētāki all-in-one datori cenā no 465 eiro.

    Patika

    • Uzbūves un ekrāna kvalitāte
    • Ergonomikas iespējas
    • Dators ir kluss arī pie lielas slodzes
    • Ļoti saprātīga cena all-in-one datoram
    • Cenā iekļauts arī Windows 10 Pro

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • Minimālas ekrāna spilgtuma regulēšanas iespējas
    • Varētu vēlēties svaigāku procesoru paaudzi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    svimart
    16.09.2020 09:53

    Kas tā par krūmu firmu ? Mājas lapā tikai video ierakstītāji utt. Neviena vārda par datoriem un supportu…. Ne driveri, ne bios nav atrodams….

    Raivo
    16.09.2020 15:01
    Reply to  svimart

    https://avtech-group.com/
    Razotaja mājas lapa.
    Visi modeļi, apskati, draiveri, un datasheet

    Reklāma