Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētnieki vienā piegājienā uzņēmuši 3200 megapikseļu lielus attēlus

    Jaunākie raksti

    Stenforda Universitātes pētnieki paveikuši ko pavisam iespaidīgu, vienā piegājienā uzņemot 3200 megapikseļu fotogrāfijas – visu laiku lielākos attēlus. Šajā sasniegumā izmantoti īpaši sensori, kuri būs daļa no pasaulē lielākās, 3.2 gigapikseļu digitālās kameras, kas vēlāk tiks uzstādīta Veras C. Rubīnas observatorijas “Legacy Survey of Space and Time” teleskopā, kas atradīsies Čīlē. Šādā veidā tiks pētīta tumšā enerģija un matērija, radīta visu laiku lielākā filma astronomijā, kā arī veikti vēl citi projekti šajā jomā.

    Norādīts, ka uzņemtās fotogrāfijas ir tik lielas, ka, lai parādītu kaut vienu no tām, būtu nepieciešami 378 4K īpaši augstas izšķirtspējas TV ekrāni. Izšķirtspēja ir tik augsta, ka golfa bumbiņu iespējams saskatīt no 24 km liela attāluma. Savukārt sensori spēj uztvert objektus 100 miljonus reižu precīzāk nekā ar neapbruņotu aci.

    Reklāma

    Avots: Greg Stewart/SLAC National Accelerator Laboratory

    Šī satriecošā veiktspēja ir iespējama, izmantojot 189 sensorus, kuri katrs uztver 16 megapikseļu lielu attēla daļu. Kopumā attēls satur 3.2 miljardus pikseļu.

    Kas attiecas uz unikālo kameru, tās izveidē joprojām nepieciešams ievērojams darbs, lai jau 2021. gadā sāktu pirmos izmēģinājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma