Web Analytics
More
    Reklāma

    Noplūdusi datu bāze ar miljoniem ASV ieslodzīto ziņām un personisko informāciju

    Jaunākie raksti

    Covid-19 nopietni ietekmējis tādu lietu kā cietumnieku vizītes. Tā kā apmeklējumi ir ļoti ierobežoti, kompānijas “Telmate” izstrādātā lietotne “Getting Out” kļuvusi par vienu reālākajām iespējām, kā, piemēram, ģimenei vai draugiem normāli un regulāri sazināties ar ieslodzīto. Lai arī cik derīgs šis pakalpojums nebūtu, labo iespaidu sabojāja fakts, ka internetā tīši vai netīši bija nonākusi datu bāze ar miljoniem privātu ziņu, ieslodzīto personisko informāciju un kontaktiem.

    Šī datu bāze kādu laiku bija pavisam brīvi pieejama internetā. Tai piekļūt varēja bez paroles vai kādiem citiem autentifikācijas rīkiem. Šo nesmukumu 13. augustā ar programmas “BinaryEdge” palīdzību atklājis uzņēmuma “Comparitech” drošības pētnieks Bobs Diačenko (Bob Diachenko). Par šo atklājumu nekavējoties tika paziņots Telmate pārvaldītajai kompānijai “Global Tel Link”, kas ir lielākais telepakalpojumu sniedzējs cietumos, un tā tūlītēji datu bāzi paslēpa no svešām acīm.

    Reklāma

    Tomēr, kas tad galu galā atrodas šajā datu bāzē? Zināms, ka tajā tiek glabāta informācija par gandrīz 2.3 miljoniem cietumnieku ASV. Šie dati ietver, piemēram, ieslodzīto pilno vārdu un uzvārdu, dzimšanas datumu, dzimumu, kontaktinformāciju, iemeslu, par ko apsūdzēts, attiecību statusu, kādus medikamentus lieto, kādai reliģijai piederīgs un citu personisko informāciju. Kopumā datu bāzē atrodas 1 210 948 ieslodzīto ieraksti un 227 770 157 ziņojumi, kas lielākoties ir sarunas ar ģimenēm un draugiem.

    Datu apjoms ir patiešām iespaidīgs, un nav skaidrs arī tas, cik daudz cilvēku patiesībā redzēja šo informāciju. Šie dati, nokļūstot nepareizajās rokās, varētu nopietni apdraudēt ieslodzītos un cilvēkus, ar kuriem viņi sazinās.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    08.09.2020 14:22

    Un tad viņi uzlika tai paroli 123

    Reklāma