Web Analytics
More
    Reklāma

    Ieskats Nvidia videokaršu veidošanas procesā (video)

    Jaunākie raksti

    Grafisko procesu ražotājs Nvidia izveidojis un publiskojis ļoti interesantu video, kurā atskatās, kā pēdējo 20 gadu laikā ir attīstījusies videokaršu uzbūve, tām kļūstot par tehniski ļoti spēcīgām komponentēm ar augstvērtīgu dizainu.

    Video tiek runāts par to, kā tiek veidotas mūsdienīgas videokartes un kā risinājumi tiek savienoti kopā ar industriālo dizainu, kas mūsdienās ir ļoti svarīgs elements. Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir siltuma novadīšana, kas rodas, darbinot grafisko procesoru. Šeit sistēma ir attīstījusies līdz līmenim, kurā tranzistori pārvēršs elektrisko strāvu siltumā, tālāk to novada uz speciālu tvaika kambari, kurā ar ūdens palīdzību tas tiek atdzesēts. Tālāk pārpalikušais siltais tvaiks ar ventilatoru palīdzību tiek izpūsts caur speciālajām sienām, kuras uzņem atlikušo siltumu. Tas viss izveidojis mūsdienu videokartes ar diviem un pat trijiem ventilatoriem, tomēr saglabājot ļoti klusu darbību.

    Reklāma

    Tālāk tiek runāts par produkta izturību un dažādiem tehniskajiem izaicinājumiem, ar kuriem sastopas inženieri, radot ļoti uzticamus un izturīgus produktus, kurus ir iespējams ražot masveidā. Videokartām ir jāiztur dažādi testi, kuros tās stingri turas gan pie datora korpusa, gan tiek pakļautas dažādiem triecieniem. Tāpat Nvidia inženieri ir radījuši ļoti daudz risinājumu pilnībā no jauna, lai sasniegtu maksimālo jaudu un kvalitāti. Viens no piemēriem ir jaunu atsperu radīšana, kas notur termisko risinājumu vietā.

    Protams, netiek aizmirsts par jaudu, un šajā jomā Nvidia ir izveidojusi gan optimālu novietojumu detaļām, gan spējusi padarīt jaudīgāku pašu procesoru un samazinājusi elektrības pieslēgvietu, kas beigu beigās spēj dot vairāk enerģijas.

    Noslēgumā viens no svarīgākajiem punktiem ir šis industriālais dizains, kurš iet kopā ar tehnoloģiskajām iespējām. Protams, tas ir liels izaicinājums, taču dizaineri ļoti aktīvi domā pie tā, lai grafiskie procesori spētu būt termiski efektīvi, liekot kopā vizuālo komponentes pievilcību kopā ar tehniskajām iespējām un veikstspēju.

    Video ļoti daudz tiek rādītas RTX 20XX sērijas videokartes, taču kompānija jau ir paziņojusi, ka to ražošana tikusi pārtraukta, lai dotu ceļu pavisam jaunajiem RTX 30XX sērijas grafiskajiem procesoriem. Tie tiks prezentēti 1. septembrī ar četriem dažādiem produktiem, un, iespējams, vēl jaunākiem risinājumiem kā šajā video.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma