Web Analytics
More
    Reklāma

    Teslas jaunā tehnoloģija varētu paglābt sakarsušā auto atstātus bērnus

    Jaunākie raksti

    Nākotnes Tesla automašīnām varētu būt iebūvēta funkcija, kas spēj pārliecināties, ka sakarsušā auto netīšām nepaliek neviens bērns. Kompānija jau lūgusi atļauju Federālajai Komunikāciju Komisijai tirgot maza darbības rādiusa kustību uztveršanas ierīci, kas izmanto lielāku jaudas līmeni nekā atļauj pašreizējie noteikumi. Saskaņā ar Teslas sniegto informāciju – ierīce izmanto milimetru viļņu radara tehnoloģiju, lai fiksētu kustību transportlīdzeklī, tādējādi nosakot, vai tajā neatrodas cilvēki.

    Pamatojot šādas tehnoloģijas vajadzību automašīnās, Tesla norādīja uz statistikas datiem, kas liecina par to, ka pērn sakarsušos auto gājuši bojā vairāk nekā 50 bērni. Tesla sacīja, ka interaktīvā kustību uztveršanas ierīce var būt daudz efektīvāka nekā kameru sistēmas līdzīgu nāves gadījumu novēršanā, jo tā var “redzēt” caur mīkstiem materiāliem, piemēram, segām un bērnu autokrēsliņiem. Šī tehnoloģija arī spēj fiksēt elpošanu un sirdspukstus, tādējādi atšķirot dzīvu būtni no priekšmeta.

    Reklāma

    Ierīcei ir arī citi potenciālie pielietojumi. Pateicoties spējai novērtēt ķermeņa izmērus, tā varētu, piemēram, optimizēt drošības spilvenu novietojumu avārijas laikā. Tāpat interaktīvās kustību uztveršanas ierīces sniegtu precīzākus drošības jostu atgādinājumus, jo tehnoloģija spēj noteikt augstāk minētās atšķirības starp bērnu un priekšmetu. Visbeidzot, lai arī ierīce koncentrēsies uz automašīnas iekšpusi, tā var skenēt arī līdz sešām pēdām lielu teritoriju ārpus auto. Pievienotā vērtība šeit būs modernāka zādzību novēršanas sistēma, kas var laicīgāk atklāt ielaušanos transportlīdzeklī.

    Prasību par tehnoloģijas integrāciju automašīnās Tesla iesniedza 31. jūlijā, savukārt līdz 21. septembrim Komisija sola sniegt atbildi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.08.2020 11:51

    Tā sistēma iesākumā varētu vnk atvērt auto durvis.

    0818
    24.08.2020 12:14
    Reply to  Krotow

    vai pavērt logus

    0818
    24.08.2020 12:19

    No raksta nekļuva skaidrs, ko īsti darīs interaktīvā (ja reiz šis vārds ir izmantots) sistēma, konstatējot novirzes no normas….ieslēgs signāltauri, izsauks glābējus atvērs logu vai aizsūtīs ziņu vecākiem “jūsu bērns vairs neizrāda dzīvības pazīmes”?

    Tad vēl jezga ar signālu, kas pārsniedz atļauto jaudu, to padarīs par strīdus ābolu un var nolemt komerciālai neveiksmei. Jo jebkura misekļa rezultātā vecāki tiesāsies ar Tesla par to, ka bojājumu veselībai vai nāve ir nevis no karstuma vai zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma sekas, bet gan starojuma sekas. Un ASV patērētājs var veiksmīgi tiesāties ar ražotāju.

    LAN
    24.08.2020 15:45
    Reply to  0818

    Gan jau vienkārši ieslēgs kondišku, citādi sīko pie atvērta loga var nozagt.

    0818
    24.08.2020 15:53
    Reply to  LAN

    Izgudrot tik smalku sistēmu, lai novērstu sekas, kas nerastos, ja vecāki domātu ar galvu? Vecākus, kas sīkos atstāj vienus auto bez gaisa, automātiski vajag tiesāt par vecāku pienākumu nepildīšanu….

    Reklāma