Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunuzņēmumi ASV vilina studentus attālinātas mācības nomainīt ar virtuālo praksi

    Jaunākie raksti

    Pandēmijas dēļ nākamo semestri klātienē plāno atsākt vien 2.5% ASV koledžu. Tā vietā, lai gadu pavadītu, skatoties Zoom, ir studenti, kuri apsver iespēju pārtraukt mācības. Tikmēr jaunuzņēmumi šo situāciju tā vien vēlas izmantot savā labā un uzskata to par iespēju pieņemt darbā studentus virtuālās prakses vietās, organizējot virtuālus karjeras gadatirgus.

    Startapi, šķiet, noskaņojušies īstai cīņai par labākajiem studentiem un cer piekļūt valsts mēroga talantu fondam. Savukārt jaunuzņēmumu vadītāji novērojuši, ka lielisks interns bieži vien nāk komplektācijā ar tikpat lielisku paziņu loku, kurus arīdzan varētu piesaistīt darbam startapā. Tāpat jaunuzņēmumi cer, ka potenciālie darbinieki, kurus tie šoruden cer piesaistīt, paliktu strādāt vairākus gadus, nevis pie pirmās izdevības rautos uz lielajām kompānijām.

    Reklāma

    Raugoties no studenta skatupunkta, ir visai saprotams, kāpēc attālināta prakse varētu būt vilinošāka par virtuālajām mācībām un Zoom ekrānu kā sabiedroto dienu no dienas. Mācības virtuāli nav ne tās efektīvākās un ne arī tās prātā paliekošākās, izteikti pazeminot kopējo studiju kvalitāti. Turpretī prakse kādā potenciāli konkurētspējīgā jaunuzņēmumā ar iespēju kļūt par apmaksātu darbinieku varētu šķist krietni vilinošāks variants un laika pavadīšanas veids. Šo uzskatu varētu pastiprināt arī fakts, ka daudzas koledžas ASV papildus tam, ka mācības organizēs attālināti, atcels arī iespēju studentiem uzturēties kopmītnēs.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma