Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei vairs nevar atjaunināt vecākus viedtālruņus [papildināts]

    Jaunākie raksti

    Esam nonākuši ļoti, ļoti nepatīkamā mirklī – iztecējusi Huawei piešķirtā licence, kas ļauj atjaunināt vecākus Android viedtālruņus ar jaunāko Google programmatūru. Ja ar jauniem viedtālruņiem katram ir iespēja izvēlēties starp Google lietotnēm un servisu darbību vai otru labāko viedtālruņu kameru pasaulē, tad ar vecākiem viedtālruņiem viss nav tik vienkārši un skaidri.

    Pagaidām nekas vēl nav akmenī cirsts ar vecāku viedtālruņu atjauninājumiem, Huawei paspēja piegādāt Android 10 vairākiem saviem vecajiem modeļiem ar visu Google Play veikalu un Google servisiem, bet tas tad arī varētu būt viss.

    Reklāma

    Google Play veikals vēl ir aizvietojams, bet Google servisi, kartes (tas pats Latvijas Pasts), norēķini (Mobilly) un citas iespējas jau ir tik tālu ieēdušās mūsu dzīvēs, ka bez šiem visiem iztikt būs ļoti smagi.

    Jā, Huawei cīnās ap savu lietotņu veikalu un servisiem, jā tur ir manāms progress. Bet vēl arvien daudzas jo daudzas lietotnes nav pieejamas Huawei veikalā. Tas pats attiecas uz kritiskiem Android drošības ielāpiem.

    Kas tālāk? Iespējams, Huawei pārcels aktuālos viedtālruņu modeļus uz Harmony OS, bet tas nav vienā nedēļā paveicams darbiņš. Esošie Huawei lietotāji šobrīd var tikai turēt tuklos īkšķīšus, jo nekas cits jau vairs neatliek.

    Huawei komentārs (17.08.2020): HUAWEI ierīces turpina saņemt operētājsistēmas un drošības atjauninājumus – gan tās, kas atbalsta Google mobilos pakalpojumus (visi līdz P40 sērijai), gan tās, kas darbojas ar Huawei mobilajiem pakalpojumiem (visi sākot no P40 sērijas). Visas Huawei ierīces, kas iepriekš instalētas, izmantojot pakalpojumu Google Play, var turpināt lietot Google Play, lai lejupielādētu un atjauninātu lietojumprogrammas. Jaunās lietotnes un atjauninājumi ir pieejami vietnē HUAWEI AppGallery ierīcēs bez Google Play.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dāvids
    17.08.2020 09:00

    Sanāk, ka uz mana p20 nebūs drošības ielāpi un labojumu atjauninājumi?

    Ainārs
    17.08.2020 09:04

    Uh, kaut kā biju palaidis garām šādu iespējamību, burtiski pirms pāris dienām iepirku P30 Pro tieši tā iemesla dēļ, ka pēdējais labais Huawei ar Google atbalstu. Un es vēl cerēju uz Android 11 atjauninājumu.

    Kursors.lv
    17.08.2020 09:27
    Reply to  Ainārs

    Šobrīd pirkt Huawei telefonus nav prāta darbs. Pārāk daudz jau esošu un potenciālu problēmu un gandrīz nekādu ieguvumu, ko likt pretī.

    Jevgēnijs Za
    17.08.2020 15:14

    Raksta virsraksts neiet kopā ar komentāru no Huawei. No raksta sapratu, ka var aizmirst par play store. No ražotāja komentāra saprotu, ka tiem kam līdz šim play store ir strādājis, tas strādās kā līdz šim. Kā tur beigās ir?

    Skābene
    17.08.2020 15:26
    Reply to  Jevgēnijs Za

    Kā ir tā ir, Dxomark testos Xiaomi Mi 10 Ultra ir priekšā Huawei P40 Pro, tā kā vairs nav pat jēga dēļ fotoaparāta uz Huawei skatīties.

    wils
    17.08.2020 16:33
    Reply to  Skābene

    Neaizstāvu Hu****, tik Mi 10 Ultra nav šobrīd Eiropai paredzēts. Kad un vai būs, jāgaida.

    Kursors.lv
    17.08.2020 18:07
    Reply to  Jevgēnijs Za

    Tātad, raksts ir par to, ka ir beigusies atļauja, kas ļāva Google sadarboties ar Huawei, lai nodrošinātu viņu ierīcēm, kas izlaistas pirms 2019. gada 16. maija, saņem programmatūras atjauninājumus. Praksē tas nozīmē, ka šīs ierīces var nesaņemt Android atjauninājumus un drošības kļūdu labojumus no Google puses. Kaut ko noteikti var labot pats Huawei. Protams, pieeja Google Play veikalam nekur nepazūd un arī iepriekš no turienes uzstādītās lietotnes turpinās darboties un atjaunoties.

    Huawei komentāru es tā arī saprotu – ka ierīces šobrīd saņem programmatūras atjauninājumus. Komentārs nepasaka neko par nākotni.

    kombinators
    17.08.2020 18:54

    Nākotne ar ļoti lielu varbūtību ir tāda, ka politikas “tev nebūs pārspēt mūs” ietvaros Huawei tiks pakļauts arvien lielākiem ierobežojumiem. Jau šodien “The U.S. Department of Commerce is adding 38 Huawei affiliates around the world to the U.S. government’s economic black list which will make it difficult for Huawei to obtain semiconductors — even those produced outside of the U.S. — without a U.S. stamp of approval.”

    Kursors.lv
    17.08.2020 19:55
    Reply to  kombinators

    Protams, protams. Situācija ir čābīga un neizskatās, ka paliks labāk. Vismaz kamēr ASV pie teikšanas būs tas savdabīgais personāžs. Zaudētājos ir patērētāji visā pasaulē, jo, pirmkārt, zaudē iespēju pirkt šī zīmola produktus, un, otrkārt, var atslābt pārējie ražotāji, kam ir par vienu spēcīgu konkurentu mazāk.

    kombinators
    17.08.2020 23:25

    Man gan ir pamatotas šaubas, ka savdabīgais personāžs ar savu aiziešanu līdzēs. Huawei tikai žmiegts arī pirms viņa, tikai tagad spēcīgāk. Piemēram, bija bans 2012. gadā $38 miljardu tenderītī uz Austrālijas platjoslas tīklu.

    Edgars Čaplinskis
    19.08.2020 09:42

    Visdrīzākais iespējamais variants ir tas ka Huawei izlaidīs savu mobīlo os kas varētu konkurēt ar Googles sistēmu nu nevis konkurēt bet kas darbotos normāli ārpus Āzijas tirgus

    Kursors.lv
    19.08.2020 12:11

    Nu ir jau runas par šādu OS, tomēr mēs visai labi redzējām kas iznāca no šādas idejas, kad to mēģināja realizēt Microsoft, kam tomēr ar programmatūras izstrādi ir lielāka pieredze.

    Edgars Čaplinskis
    19.08.2020 09:38

    Nu ja ievēlēs citu ASV prezidentu un Google mainīs Savu politiku tad varbūt kaut kas aizies uz labo pusi, bet diez vai
    Jo kā zināms pašu āzijas tirgū šim googles faktoram ir maz ietekmes un tas ir liels Huawei klientu tirgus kam nemaz nevajag googles veikalu

    Naktsvilks
    17.08.2020 23:43

    Ar Huawei telefonu biznesu ir cauri, no trešās puses arī vairs nedrīkst iepirkt procesorus…
    https://m.iguides.ru/main/gadgets/ssha_vveli_novye_sanktsii_protiv_huawei/

    Ssss
    18.08.2020 14:36

    Tikmēr globāli(protams, lielākoties Ķīnas tirgus sekmju rezultātā) Huawei pamanās apdzīt Samsung un nu ir 1. vietā pēc tirgus daļas ar visvairāk pārdotiem viedtelefoniem pasaulē 2020. gada 2.kvartālā.

    Kursors.lv
    18.08.2020 17:14
    Reply to  Ssss

    Es joprojām nespēju noticēt šādam rezultātam. CIK slikti tad ir jāiet Samsung, lai viņus pārspētu Huawei, kuru produkti šobrīd reāli interesanti ir tikai Ķīnā?

    Oskars
    19.08.2020 05:11

    Iespejams ka Huawei pietiek ar Kinas tirgu, lai pirktu tieshi vinju razhotas ierices. Joprojam es neesu reali lasijis ne redzejis, kas apstiprinatu, ka Huawei piegada informaciju, spiego, backdoor utml. Jaa ASV lielie uznjemumi visu laiku to dara. Facebook, Instagram, Google, Cisco. Soreiz domajams ka ir parspileti un reali no taa visa nav pat 70%. Ka jau Kristaps teica kamer pie varas bus savdabigais personazhs tikmer nekas nemainisies.

    Edgars Čaplinskis
    19.08.2020 09:30

    Es ar vēl paspēju pagājušā gada beigās p30 nopirkt jo bij saprātīga cena labas kameras un googles servisi ar play marketu

    Reklāma