Web Analytics
More
    Reklāma

    “Daimler” panāk vienošanos savā “dīzeļgeitas” skandālā

    Jaunākie raksti

    “Daimler” koncerns ASV panācis vienošanos, kas paredz, ka kompānija samaksās aptuveni 3 miljardus dolāru “dīzeļgeitas” skandāla dēļ. Apmēram puse no šīs naudas nonāks ASV kompetento iestāžu rīcībā, apmēram 700 miljoni tiks samaksāti cietušajiem un apkrāptajiem klientiem, turklāt, kompānijai būs jātērē vēl pāris simti miljonu, lai izpildītu vienošanās nosacījumus.

    Kalifornijas gaisa resursu padomes (CARB) pārstāvis ziņu aģentūrai “Reuters” pastāstījis, ka visā ASV skarti aptuveni 250 tūkstoši transportlīdzekļu. Plašākas detaļas tiks sniegtas, kad tiks sakārtoti pilnīgi visi nepieciešamie dokumenti. Paredzams, ka tas varētu notikt līdz septembra vidum.

    Reklāma

    “Daimler” jau pērn panāca citu vienošanos, kuras rezultātā kompānija šķīrās no aptuveni 960 miljoniem dolāru. Vienošanās tika noslēgta lietā, kurā “Daimler” tika apsūdzēts vairāk nekā 684 tūkstošu auto pārdošanā, kas aprīkoti ar programmatūru, kas ļauj krāpties kaitīgo izmešu testos. Krāpšanās ar programmatūru varētu būt sākusies ap 2008.gadu un tā skāra gan “Vito” busiņus, gan populāro “Mercedes” C-klasi. Kopš skandāla sākuma “Daimler” visā pasaulē atsaucis aptuveni 800 tūkstošus mašīnas un koncerns vairs netirgo ar dīzeļdzinējiem aprīkotus auto ASV. “Daimler” gan izšmaukuši pa lēto – “Volkswagen” savā “dīzeļgeitas” skandālā ASV dažādos sodos samaksāja vairāk nekā 35 miljardus dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    17.08.2020 09:02

    Dīzelīts ir tik lēts tik lēts – nekādu izdevumu :D :D :D

    Reklāma