Web Analytics
More
    Reklāma

    Instagram esot nelikumīgi ievācis miljoniem lietotāju biometriskos datus

    Jaunākie raksti

    Tapis zināms, ka pret Facebook piederošo lietotni Instagram uzsākta tiesas prāva par līdz pat 100 miljonu lietotāju biometrisko datu apkopošanu bez lietotāju piekrišanas. Instagram, ja tā tiks atzīta par vainīgu Biometriskās informācijas privātuma likuma (Biometric Information Privacy Act) neievērošanā, var uzlikt naudas sodu līdz 1000 ASV dolāru par katru pārkāpumu, kas beigās var izveidot diezgan treknu summiņu. Likums paredz, ka biometrisko datu apkopošanai obligāti nepieciešama lietotāju piekrišana.

    Savukārt, ja tiesa nāks klajā ar spriedumu, ka Facebook šos datus ievāca nelikumīgi un rīkojās neapdomīgi vai tīši, naudas sods par katru atsevišķu pārkāpumu var tikt palielināts līdz pat 5000 ASV dolāru, kopumā sasniedzot teju pustriljonu dolāru. Šī summa ir piecas reizes lielāka par Facebook dibinātāja Marka Zakerberga kopējo īpašumu vērtību (net worth), kas šobrīd pārsniedz 96 miljardus ASV dolāru.

    Reklāma

    Pats Facebook šo tiesas procesu uzskata par “nepamatotu”, piebilstot, ka Instagram nemaz neizmanto sejas atpazīšanas tehnoloģiju.

    Būtiski, ka ar līdzīgām problēmām Facebook saskārās jau pagājušajā mēnesī, kad kompānija tiesas prāvā piekrita samaksāt 650 miljonus ASV dolāru. Šis tiesas process saistīts ar Facebook platformā esošo fotoattēlu marķēšanas rīku, kas izmanto sejas atpazīšanas programmatūru. Tiesa uzskata, ka Facebook, iepazīstot priekšrocības, ko spēj sniegt biometriskie dati, šo tehnoloģiju varētu integrēt vēl citos savos produktos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    15.08.2020 10:54

    Es ceru ka panems prieksa un uzliks sodu USD 5000 par katru lietotaaju, parkapumu. Tik problema taada, ka nebus nekas no taa, jo to pasniegs ka programmatuuras kljuudu un pakratis ar pirkstu. Bet instagram lietotaji, tagad raud un influenceri vaid. Ka var ievakt taa manus datus. Pati pasi pardodaties virtualaja vide.

    Slinkais Pingvīns
    15.08.2020 13:12

    Atkal nešpetnie amerikāņi spiego. Bet cilvēciņiem ir par liela atkarot no soctīkliem, es laikā esmu vienīgais, kas to izmanto ļoti minimāli.

    Tux-Shape-Cut.png
    digitalk
    15.08.2020 14:11

    pēc pēdējās rindkopas liekas, ka Gūgle paspējusi laicīgi atstrādāt savas tehnoloģijas un “nolekt no bīstamā vilciena tiesvedību virzienā”. tā jau ir, par sejas atpazīšanas algoritmiem militāristi un drošības dienesti tiesā nesūdzēs, atšķirībā no soctīklotājiem, kurus uzkurina juristi. tā arī nākas lietot 2016. gada Picasa, jo jaunāku vairs nedod…

    Gastons Gašpuitis
    17.08.2020 10:31

    Interesanti, kur tiek tērēta iekasētā soda nauda?

    Reklāma