Web Analytics
More
    Reklāma

    Tramps izdod rīkojumu slēgt ASV transakcijas TikTok un WeChat lietotnēm

    Jaunākie raksti

    Visa sāga, kura sākās pašās jūlija beigās ar ASV prezidenta Donalda Trampa vēlmi un paziņojumu par to, ka viņš aizliegs TikTok atrašanos valstī, patiešām uzņem apgriezienus, jo 7. augustā izdots paziņojums par to, ka visas finanšu transakcijas lietotnē TikTok un WeChat būs aizliegtas sākot ar 20. septembri.

    Šis acīmredzot ir papildus solis jau noteiktajam 15. septembra datumam, līdz kuram kādam no ASV uzņēmumiem ir iespēja iegādāties TikTok daļu valstī, kur visaktīvāk figurē Microsoft vārds. Attiecīgi pēc pāris dienām no šī datuma, stāsies spēkā aizliegums veikt norēķinus starp iesaistītajām pusēm TikTok un WeChat gadījumā. Tas nozīmē arī to, ka darbinieki, kurus ASV nodarbina TikTok īpašnieks ByteDance, nevarēs saņemt algu.

    Reklāma

    Šīs rīkojums noteikti ietekmēs darbiniekus, un tas nav nekas pozitīvs. Tāds pats liktenis noteikts WeChat, kuras īpašniekiem Tencent pieder akcijas tādos uzņēmumos kā Activision Blizzard un Tesla Motors, kas arī var tik apdraudētas šajā gadījumā. Tas viss liecina par to, ka šie nav kādi Trampa nenopietni izteikumi vai rīcība, bet viss sliecas uz to, ka Ķīnas lietotņu darbība ASV tiešām ir apdraudēta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma