Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony plāno uzsākt elektroauto Vision-S testēšanu uz ceļiem

    Jaunākie raksti

    Šī gada janvārī notiekošajā tehnoloģiju konferencē CES 2020 kompānija Sony bija viena no lielākajiem pārsteigumu autoriem, prezentējot nevis jaunu kameru vai mūzikas ierīci, bet gan elektroauto Vision-S.

    Kaut arī tas tika uztverts vairāk kā koncepts un mārketinga triks, uzņēmums šajā nedēļā publiskojis video, kur auto tiek nogādāts Tokijā, lai notiktu tā testēšana ikdienas satiksmē, kas nozīmē to, ka varbūt plāni uz šo auto varētu būt nopietnāki. Vision-S modelis ir aprīkots ar diviem 200kW jaudas motoriem, viens priekšā un viens aizmugurē, kas ļauj līdz 100 km/h ieskrieties 4,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums 240 km/h. Tiesa, nav informācija ar iespējamo nobraukumu.

    Sony jājamzirdziņš šajā auto noteikti ir multivide un skaņas sistēma, Vision-S aprīkojot ar 360 Reality Audio, kas nozīmē to, ka skaļruņi ir iebūvēti katra sēdekļa galvas balstā. Elektroauto būs aprīkots ar 33 sensoriem, kuri ļaus atpazīt notiekošo satiksmē, kā arī gājējus, šobrīd sasniedzot otrā līmeņa autonomiju. Tas nozīmē, ka auto ir spējīgs griezt stūri, paātrināties un apstāties, taču šoferim ir jābūt gatavam pārņemt kontroli katru brīdi. Pārējais gan standartā ar skārienjutīgiem displejiem. Jāpiezīmē, ka auto izskatās diezgan līdzīgs Tesla Model S/Model 3.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    2029
    01.08.2020 20:28

    >šoferim ir jābūt gatavam pārņemt kontroli katru brīdi

    auto strauji paātrinās, veic manevru…nea, nebūs…šoferīt, tiec nu galā pats)

    Krotow
    02.08.2020 19:16

    Sony vajadzēja šo auto nosaukt par Walkman Drive un reklāmā ierakstīt ka “tagad jūs varēsiet klausīties savu iemīļoto dziesmu lietū, nepaliekot slapjš.”

    Reklāma