Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen” Polijā uzsāk “e-Crafter” elektriskā kravas busa ražošanu

    Jaunākie raksti

    “Volkswagen” oficiāli uzsācis elektriskā kravas busa “e-Crafter” ražošanu Polijā, Vžešņas (Września) pilsētā, kur no aprīļa jau tiek ražots elektriskais “MAN eTGE”.

    Pats par sevi “e-Crafter” nebūt nav jauns modelis, tas divus gadus ražots Hanoverē, Vācijā, bet detaļas tam tika piegādātas no Polijas. Tā kā bija nepieciešams palielināt ražošanas apjomus un samazināt izmaksas, “Volkswagen” lēma pārcelt ražošanu uz Poliju, kur 2016. gadā tika atvērta rūpnīca Vžešņā. Šajā rūpnīcā kompānija ieguldīja miljardu eiro.

    Reklāma

    Tiek ziņots, ka līdz gada beigām šajā rūpnīcā Polijā tiks saražoti aptuveni 2000 spēkratu, 1200 no tiem būs “e-Crafter”, bet pārējie 800 transportlīdzekļi, visticamāk, būs “MAN eTGE”. Plānots, ka nākamgad “e-Crafter” ražošanas apjomi varētu nedaudz palielināties līdz 1400 transportlīdzekļiem gadā, kas tik un tā nav ļoti daudz.

    “e-Crafter” neapšaubāmi vājākais punkts ir tā baterija – 35,8 kWh baterija, kas ir tieši tāda pati kā “e-Golf”. Tas kravas busam WLTP testā ļauj veikt pieticīgus 115 kilometrus un maksimālais ātrums ir 90 km/h. “e-Crafter” aprīkots ar 100 kW elektromotoru un, atkarībā no versijas, tā kravnesība ir 1 – 1,75 tonnas.

    Ar šo auto pagājušajā vasarā Kristaps mēģināja nobraukt tālāku gabalu. Noskaties šo video un uzzini kā viņam gāja.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma