Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple piedāvās speciālus “hakeru” iPhone modeļus

    Jaunākie raksti

    Kompānija Apple savas ierīces vienmēr pozicionējusi kā ļoti drošas, kas gan lielā mērā panākts, pateicoties noslēgtajai ekosistēmai, kura pēdējos gados skaļāk cilāta dažādos informācijas neizpaušanas gadījumos.

    Taču uzņēmums izvēlējies mainīt stratēģiju, un piedāvās speciālu iPhone modeli (angliski Security Research Device (SRD) iPhone) dažādu drošības risku izpētei, jo tas būs vairāk atvērts dažādām manipulācijām nekā ikdienas modelis ar oficiālo iOS operētājsistēmu. Uz telefona būs iespējams palaist speciālas komandas, un tas nebūs pieejams ikdienas lietošanai vai parādīšanai sabiedrībai. Tikai un vienīgi ekspertu rokās, lai veiktu pētījumus.

    Ja ar SRD iPhone tiks atklāta kāda ievainojamība un drošības nepilnība, par to būs nepieciešams ziņot Apple, līdzīgi kā darbojas jau esošā kļūdu meklēšanas programma. Pēc tam kompānija no savas puses labos šo problēmu un publicēs datumu, kad tas notiks. Programmā iesaistītie cilvēki atrastās kļūdas nedrīkst izpaust citiem kā tikai pašam Apple, kas stingri apņemās kontrolēt šī speciālā iPhone pieejamību un ap to esošos cilvēkus.

    Rodas jautājums, cik gan precīzi būs iespējams kontrolēt šādas informācijas apriti, jo ar SRD iPhone ļaundariem varētu pavērties iespējas padarīt telefonu ievainojamāku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.07.2020 12:38

    es gan neteiktu, ka tikai ļaundari iegūtu no tāda aparāta, jo specdienestus par ļaundariem parasti nesauc ;) arī jailbreak‘isti no tāda iegūtu, kas arī ir pozitīvs mērķis.

    Krotow
    27.07.2020 11:44

    Varētu būt ļoti populārs aparāts jailbreak-otāju starpā. Ja vien pie šāda aparāta iegādes neliks tēvu un māti pārdot Apple eksperimentiem.

    Reklāma