Web Analytics
More
    Reklāma

    Western Digital prezentējis savus 16 un 18TB ietilpības cietos diskus

    Jaunākie raksti

    Cieto disku ražotājs Western Digital ir laidis klajā savas patentētās tehnoloģijas cietos diskus (HDD), kuri jau šobrīd spējīgi ietilpināt 16 un 18TB standarta izmēra diskā, bet gaidāma arī 20TB ietilpība.

    Uzņēmums patentējis savu īpašo tehnoloģiju, kura izmanto elektrību pašā rakstīšanas galvā (angliski Energy Assisted Magnetic Recording – EAMR), ļaujot izveidot ļoti precīzu un šauru ierakstīšanas vietu magnētiskajā diskā. Tas nozīmē ietilpināt vairāk informācijas, aizņemot mazāk vietas. Tas viss nāk kopā ar iespēju uzglabāt vairāk datus ar mazāku enerģijas patēriņu un lielāku drošību, ka ar šiem datiem nekas nenotiks. To visu ietilpinot pievilcīgā cenā gala paterētājam.

    Reklāma

    Šī iespēja ļauj rakstīšanas galvai pašai izveidot savu mazo, bet pietiekami spēcīgo magnētisko lauku, lai informāciju precīzi ievadītu galvenajā diskā, tādējādi risinot senās problēmas ar trijstūrveida aktuatoru un tā spēju pēc iespējas precīzāk un blīvāk ierakstīt informāciju.

    Avots: Western Digital

    Konkurents Seagate 2019. gadā prezentēja savu versiju problēmas risinājumam, izmantojot tieši augstu temperatūru, lai ierakstītu informāciju un izveidotu lielas ietilpības cieto disku, bet līdz šim nav veicies īsti komerciāli ar to, un var uzskatīt ka Western Digital ar savu EMDR risinājumu ir apsteiguši konkurentus. Šie cietie diski vairāk paredzēti tieši uzņēmumu un biznesa vajadzībām, kur par zemākām izmaksām jāsasniedz lielākā ietilpiba.

    Western Digital Gold Enterprise Class SATA 16TB cietais disks maksā 619 eiro, bet 18TB 699 eiro, salīdzinājumam 4TB ietilpības Sandisk SSD tipa disks maksā ~503 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.07.2020 11:01

    NAS būvētājiem būs interesanti. Cerams ka WD vēlāk neiedomāsies kādai šo disku partijai pa kluso izmantot SMR tehnoloģiju, lai ietaupītu papildus ripas/galvu izmaksas (skandāls par SMR WD Red diskos).

    Modris Klingenbergs
    21.07.2020 21:29

    16tb ssd = ~550€??? 😞

    Reinis Rozitis
    21.07.2020 23:38

    Neesi pareizi norādījis “16TB ietilpības Seagate SSD tipa disks maksā ~550” – tas nav ssd, bet gan rotējošais disks.

    SSD 16Tb būs krietni dārgāks :)

    Last edited 3 years ago by Reinis Rozitis
    Modris Klingenbergs
    22.07.2020 07:13

    Redzu, ka izlabots. :)

    Last edited 3 years ago by Modris Klingenbergs
    Reklāma