Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel Mobileye pašbraucošie auto Vācijā drīkstēs ieskrieties līdz 130 km/h

    Jaunākie raksti

    Intel Mobileye pašbraucošo auto divīzija saņēmusi no Vācijas varasiestādēm atļauju uzsākt pašbraucošo auto testus uz koplietošanas ceļiem ar ātrumu līdz 130 km/h. Intel Mobileye pašbraucošie auto tādējādi kļūts par pirmo automašīnas neražojošo uzņēmumu, kas tikuši pie šādas iespējas.

    Intel Mobileye pašbraucošajiem auto bija jāiziet speciālas pārbaudes, lai pierādītu, ka automašīnas ir drošas un lietojamas uz koplietošanas ceļiem. Šāda iespēja piedalīties satiksmē pašbraucošajiem auto ir milzu izaicinājums, bet vienlaikus pierādījums tam, ka šīs tehnoloģijas iet milzu soļiem uz priekšu.

    Reklāma

    Satiksmē Intel Mobileye pašbraucošie auto centīsies parādīt, ka arī mākslīgais intelekts ir gana attīstīts, lai tas spētu reaģēt uz ātrām izmaiņām satiksmē, un, kas ir pats galvenais, ka tas reaģē tā, kā to sagaida citi satiksmes dalībnieki.

    Intel Mobileye nesen iegādājās Moovit par aptuveni 900 miljoniem dolāru, lai izveidotu lietotnē balstītus pašbraucošu auto taksometru pakalpojumus. Intel Mobileye pašbraucošie auto jau šobrīd tiek izmēģināti Jeruzalemē, līdz 2022. gadam tos redzēsim Telavivā, dažviet Dienvidkorejā un arī Parīzē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    20.07.2020 11:31

    Var gadīties ka braukšanai pa Vācijas bāņiem 130 km/h vairs nebūs par lēnu. Vācijā Bundestāgā “zaļie eko…” jau kādu laiku cenšas izbīdīt cauri likumu kas ierobežotu maksimālo ātrumu uz bāņiem līdz 120 km/h.

    Reklāma