Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel nopērk Moovit, lai attīstītu autonomo braukšanu

    Jaunākie raksti

    Datoru komponenšu ražotājs Intel gatavojas noslēgt darījumu par Izraēlā radītas navigācijas lietotnes Moovit pārņemšanu 1 miljarda dolāru vērtībā, lai turpinātu attīstīt savu autonomās braukšanas nodaļu.

    Moovit ar 800 miljoniem klientu ir viens no populārākajiem satiksmes analīzes risinājumiem, kurš pateicoties mākslīgajam internetam un lielo datu tehnoloģijai ir spējīgs norādīt ātrāko braukšanas ceļu. Tāpat platformai ir spēcīgi attīstīta tieši datu apstrāde un algoritmi, kas ir viens no stūrakmeņiem veiksmīgas autonomās braukšanas attīstībā.

    Reklāma

    Intel jau iepriekš veicis ieguldījumus Moovit servisā 50 miljonu apmērā 2018. gadā, tā kā pilnīga pārņemšana nav tik liels pārsteigums. Sagaidāms, ka Moovit pievienosies kompānijas Mobileye darbībai, ko Intel jau 2017. gadā iegādājās par 15,3 miljardiem USD. Mobileye nodarbojas ar datorredzes izstrādi autonomajai braukšanai, kam pievienojot Moovit datu apstrādes iespējas, varēs veidot spēcīgu sistēmu.

    Koronavīrusa izplatības laikā Moovit lietotne spējusi pārorientēt daļu darbības, lai rādītu īsākos piegāžu maršrutus, jo ierastā auto satiksme ir kritusies, taču parādījušās citas vajadzības.

    Informācija par pirkumu gan vēl netiek ne apstiprināta, ne noliegta no abu uzņēmumu puses.

    Moovit platforma pieejama gan tiešsaistes risinājumā, gan uz Android un iOS mobilajām operētājsistēmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma