Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA radījis kaklarotu, kas brīdinās ikreiz, kad vēlēsies pieskarties sejai

    Jaunākie raksti

    NASA reaktīvo dzinēju laboratorija ir izstrādājusi kaklarotu, kuras mērķis ir samazināt Covid-19 izplatību, brīdinot cilvēkus ikreiz, kad piezagusies vēlme pieskarties sejai. Nosaukta par “Impulsu” (“Pulse”), NASA radītā kaklarota funkcionē kā valkājams 3D izdrukāts kulons, kas izmanto tuvuma sensoru un vibrē, ja roka pietuvojas sejai. Jo tuvāk cilvēka roka atrodas sejai, jo vibrācijas paliek spēcīgākas.

    NASA norāda, ka šis risinājums kalpo arī kā rādītājs tam, cik bieži vispār pieskaramies sejai dienas laikā. Bieži tas notiek automātiski un pat nepamanām to, tāpēc “Pulse” kaklarota varētu arī palīdzēt tikt no šī nelāgā sejas aiztikšanas ieraduma vaļā.

    Reklāma

    Avots: NASA

    “Pulse” kaklarota radītā tā, lai to varētu atļauties ikviens un izveidot nosacīti paša spēkiem. Nepieciešamo detaļu saraksts un rotas izveides gaita ir pieejami atvērtā pirmkoda veidā, un šo informāciju savas “Pulse” 3D kaklarotas izveidei būtībā var izmantot ikviens.

     

    Būtiski, ka Covid-19 mazināšanai jau vairāki tehnoloģiju giganti nākuši klajā ar saviem risinājumiem. Viens no tiem Samsung, kas radījis roku mazgāšanas lietotni ar iestrādātu taimeri īpaši rūpīgai roku kopšanai.

    Papildus informācija par šo visai eleganto un inovatīvo rotaslietu pieejama šeit.

    AvotsCnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    17.07.2020 08:51

    Blusu siksna :D :D :D

    Reklāma