Web Analytics
More
    Reklāma

    “BMW” prezentē “iX3” elektrisko krosoveru

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs “BMW” prezentējis sava modeļa “X3” elektrisko versiju ar nosaukumu “iX3”. Ja neskaita atšķirīgu priekšējo radiatora resti, “iX3” modeļa zīmes un ekoloģiska izskata zilas detaļas, atšķirt “X3” un “iX3” būs ļoti sarežģīti. Elektriskā versija ir par vienu centimetru garāka (4,73 metri), vienu centimetru šaurāka (1,89 metri) un vienu centimetru (1,67 metri) zemāka nekā standarta ar iekšdedzes dzinēju aprīkots “X3”. Elektriskais “iX3” sver 2185 kilogramus, kas ir vairāk nekā smagākās “X3” versijas ar iekšdedzes dzinējiem.

    Pievēršoties galvenajiem parametriem – mašīna aprīkota ar 400 voltu, 80 kWh bateriju (izmantojamas 74 kWh), kas ar vienu uzlādi spēs nodrošināt aptuveni 460 kilometru nobraukumu. “BMW” sola, ka mašīnu varēs lādēt ar 150 kW jaudu un līdz 80 procentiem to varēs uzlādēt 34 minūšu laikā. Tiesa, tik jaudīgu ātrās uzlādes iekārtu Baltijas valstīs pagaidām ir maz.

    “iX3” uz priekšu dzīs viens elektromotors, kas novietots uz aizmugurējās ass. Paredzēts, ka tas nodrošinās 282 zirgspēku jaudu un 400 ņūtonmetru griezes monemtu. Maksimālais ātrums elektroniski ierobežots līdz 180 km/h. No 0 līdz 100 km/h mašīna spēs paātrināties 6,8 sekundēs.

    “iX3” tiks ražots “BMW” rūpnīcā Ķīnā, Šeņjanas pilsētā. Ražošanu plānots uzsākt jau šogad, taču precīzs datums pagaidām nav norādīts. “iX3” būs pirmais Ķīnā ražotais “BMW” modelis, kurš tiek eksportēts uz citiem tirgiem. Paredzēts, ka atsevišķas mašīnas komponentes tiks ražotas citās rūpnīcās, taču nav zināms vai ražotājs “iX3” plāno ražot arī citviet pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma