Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber Londonā sāk piedāvāt laivu braucienu rezervāciju

    Jaunākie raksti

    Jau drīzumā londonieši varēs izbaudīt jaunizveidotās partnerības augļus starp Uber un Thames Clippers – uzņēmumu, kas nodrošina pārvietošanās iespējas pa Temzas upi. Izmantojot Uber mobilo aplikāciju, lietotāji varēs rezervēt laivu braucienus un baudīt skaistākos Londonas skatus, vizinoties pa Temzu. Partnerības ietvaros tiks piedāvātas kopumā 20 zīmola “Thames Clippers Uber Boats” laivas, kuras iespējams atstāt kādā no 23 piestātnēm.

    Lietotāji varēs rezervēt braucienu ar laivu, izmantojot Uber lietotni, kas ģenerēs QR kodu, ko var izmantot iekāpšanai. Jāteic, ka laivu braucieni atšķirsies no Uber līdz šim piedāvātajiem pakalpojumiem ar to, ka pārvietoties būs iespējams tikai noteiktajos maršrutos pa Temzas upi. Neskatoties uz maršruta ierobežojumiem, tas joprojām varētu būt labs veids ne tikai Londonas apskatei, bet arī vienkārši iespēja nokļūt no punkta A uz punktu B.

    Reklāma

    Avots: Uber

    Atklāts, ka partnerība starp Uber un Thames Clippers izveidota, tieši pateicoties Covid-19 saistītiem ierobežojumiem. Pārvietošanās ar šādām laivām, domājams, veicinātu fizisko distancēšanos un tas būtu labāks risinājums nekā pārpildīti autobusi. Vienlaikus tiem, kuri sauszemes transporta vietā izvēlēsies šādus laivu braucienus, arī būs jānēsā sejas maskas.

    Šis ir Uber jaunākais mēģinājums dažādot savu biznesu pēc tam, kad to smagi skāra COVID-19 pandēmija. Maijā uzņēmums ziņoja par 2,9 miljardu dolāru zaudējumiem ceturksnī, kopš tā laika atlaižot tūkstošiem darbinieku. Paralēli transporta biznesa dažādošanai ar šo laivu servisu, Uber ir investējis arī piegādes pakalpojumos. Šīs nedēļas sākumā tas iegādājās ēdienu piegādes uzņēmumu “Postmates” par 2,65 miljardiem dolāru.

    Tiesa gan, šī nav pirmā reize, kad Uber piedāvā laivu servisu. Jau vairākus gadus vasaras mēnešos šāds pakalpojums tiek sniegts ceļotājiem Horvātijā salu apskatei. Taču atšķirība ir tā, ka laivu serviss Londonā tiks piedāvāts kā daļa no piepilsētas pakalpojuma.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1042
    10.07.2020 13:25

    sociālā distancēšanās ir kad tu nesveicini kaimiņus, nepiedalies vēlēšanās, vai tev pieder jahta ko tu reģistrē ārzonā lai nebūtu jāmaksā nodokļi, nevis kad tu brauc ar citu, mazāku transporta līdzekli.

    1042
    10.07.2020 14:14

    es par to, ka fiziskā distancēšanās != sociālā distancēšanās

    Skats no Londonas
    10.07.2020 19:41

    Runājot par Londonu, tas nav nekas uber kruts.
    Pa Londonas Temzas upi jau kursē saucamās sabiedriskā transporta laivas, ko pārvalda Thames Clippers. Kursē vairāki maršruti un iet pēc grafika.
    Viss ko UBER piedāvās ir pa lielam nopirkt biļeti caur viņu aplikāciju, kaut gan ar laivu var braukt izmantojot bankas karti, oysteri vai arī nopērkot biļetes pa taisno no Thames Clippers mājaslapas/aplikācijas.

    Parasti izbraucu pilno maršrutu tad, kad kāds atbrauc ciemos kā ekskursijas braucienu no centra līdz pēdējām austrumlondonas pieturām.

    Tā kā tas vienkārši izklausās “krutāk”, nekā patiesībā tas ir. Lēti tas nav, un maršruts protams pa upi ir ierobežots.

    PS. Ārpus pilsētas centra tās laivas/kuģīši uzņem diezgan raitu ātrumu. Vienīgais mīnuss ko var attiecināt pret tūristu kuģīšiem ir, ka ārā var sēdēt tikai kuģīša aizmugurē un nav jumta sēdvietas.

    Last edited 3 years ago by REALAIS
    Skats no Londonas
    10.07.2020 21:39

    Izmanto. Vienmēr ir cilvēki uz borta visas reizes, kad esmu braucis. Kādas 6 reizes ir braukts pa 4 gadiem. Pārpildīts nekad nav.

    Es došu piemērus biļetēm Centrs-centrs, Centrs-Austrumi.

    Biļešu cenas no Rietumi-Centrs-Austrumi ir vēl dārgākas, bet tās nav populāras. Tās neuzskaitīšu.

    Kuģīši kursē līdz Austrumlondonas 4.zonai.

    Standarta vienvirziena biļete bez atlaidēm ir no 7,20£-7,70£.

    Ja ir paralēli esoša metro/autobusa abonentbiļete tad brauciens ir 6£-7£.

    Standarta nedēļas biļete ir 40,50£-46,25£

    Ja ir paralēli iegādāta metro/autobusa abonentbiļete tad cena ir 27£-30,85£

    Piemērs. Autobusa nedēļas biļete maksā 21,20£.

    Tātad 7 dienas Autobuss + Kuģis izmaksā maksimums 52,05£

    Ekvivalenta Metro 7 dienu biļete izmaksā 51,90£. Metro biļete nāk automātiski ar iekļautu autobusu biļeti.

    Finansiāli un laika ziņā kuģis ir izdevīgs tikai, ja Darbs/Mājas atrodas praktiski gājiena attālumā no to pieturām. Vai ietverot nelielus nobraukumus ar autobusu.

    Metro biļete dod daudz lielāku kustības brīvību jebkurā brīdī.

    Kuģīšu galvenais pluss, ja dzīvo ārpus centra ir ātrā pārvietošanās bez burzmas vai sastrēgumiem. Bet tas ir derīgs limitētam cilvēku skaitam, kuri dzīvo tiešā tuvumā.

    Reklāma