Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony radītais robotsuns Aibo tagad savu saimnieku arī uzticīgi gaidīs mājās

    Jaunākie raksti

    Pagājuši jau apmēram 20 gadi kopš Sony iepazīstināja ar saviem Aibo sērijas robotiem mīlīga kucēna izskatā. Šajā laikā robotsuns piedzīvojis gan ievērojamu cilvēku interesi, gan, ko tur slēpt – vienaldzību, kas atspoguļojies arī Sony finansēs. Nu pēdējo gadu laikā Aibo atdzimis un transformējies jaunās paaudzes robotsunī, kurš funkciju ziņā līdzinās digitālajiem balss asistentiem. Sony ik pa laikam arī piepucē Aibo prasmes, no kurām jaunākā ir pacietīgi gaidīt savu saimnieku mājās.

    Pateicoties jaunam programmatūras atjauninājumam, robotsuns tagad prognozēs, kad saimnieks varētu ierasties mājās, pacietīgi sēžot pie durvīm. Lai justos kā gaidītākais cilvēks pasaulē, Aibo saimniekam gan vispirms jānorāda savam mīlulim par konkrētu satikšanās vietu, kas droši vien būs mājas ārdurvis. Savukārt, lai parādītu, ka šo informāciju ir saglabājis, robotsunim jānolaiž galva un jāpaošņā zeme. Ja šis process bijis veiksmīgs, tad kartē, kas atrodama Aibo lietotnē, vajadzētu parādīties durvju ikonai. Sākot no tā brīža Aibo teorētiski jāprot pašam piecelties un ar skaļu un draudzīgu rējienu jāsagaida saimnieks, līdzko atveras mājas durvis un izskan frāze “Esmu mājās”. Laika gaitā robotsunim jau pašam laicīgi vajadzētu sākt gatavoties saimnieka sagaidīšanai, ieņemot noteikto vietu un pozu.

    Reklāma

    Iepriekšējo Aibo programmatūras atjauninājumu lietotāji sagaidīja pērnā gada novembrī, kad robotsuns tika, piemēram, pie spējas pašam nokārtoties, kas ir dīvaini, jo tā tomēr ir un paliek robotika. Tomēr lietotāji, domājams, atzinīgi novērtēs katru Aibo uzlabojumu un jaunas mīluļa prasmes, ņemot vērā, ka šāda mājdzīvnieka iegādei jāšķiras no aptuveni 2900 dolāriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma