Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook virtuālās realitātes briļļu prototips, kas izskatās pēc parastām brillēm

    Jaunākie raksti

    Šobrīd pieejamas virtuālās realitātes brilles ir salīdzinoši lielas un smagnējas, kuras noteikti nevar iedomāties nēsājām ļoti ilgu laiku, taču Facebook strādā pie jaunas attēlošanas tehnoloģijas, kas ļautu samazināt brīļļu izmērus.

    Nākotnes virtuālās realitātes brilles patiešām varētu izskatīties pēc parastām brillēm, kādas tās iedomājamies dzirdot šo vārdu, ja nu vienīgi tas, kas tām nevarēs redzēt cauri. Facebook strādā pie jaunas attēlošanas tehnoloģijas, kura darbotos līdzīgi kā projektors, kas attēlot bildi uz ekrāna. Tāpat tiek izmantoti displeji, kuri veidoti no vairākiem slāņiem hologrāfisko plēvju. Šāds princips ļautu samazināt izmērus līdz ļoti maziem, kas būtu nedaudz virs 10mm biezumā.

    Reklāma

    Avots: Facebook

    To izšķirtspēja būtu 1200 x 1600 pikseļi, ar iespēju attēlu redzēt kā apli vai taisnstūri. Tiek apgalvots, ka to svars būs vien 10 grami, bet domāju, ka tas ir domāts pats displeja risinājums ne visu briļļu. Salīdzinājumam Oculus Quest sver 571 gramu. Šobrīd uz ekrāniem gan ir iespējams attēlot tikai zaļo gaismu, un tiek strādāt pie visu krāsu attēlošanas iespējas.

    Pētījumam par nākotnes tehnoloģiju ir pieejams arī plašs zinātniskais apraksts, un kā norāda pats Facebook, tad šis ir tikai ieskats un projekts tālākam skatam nākotnē, ko mēs varam sagaidīt no virtuālās realitātes rīkiem.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma