Web Analytics
More
    Reklāma

    “Boeing” atsāk “737 Max” testa lidojumus

    Jaunākie raksti

    “Boeing” un ASV Federālā Aviācijas Administrācija (FAA) nedēļas sākumā uzsāka testa lidojumu sēriju, lai noskaidrotu vai “737 Max” lidaparāts ir drošs komerciālo lidojumu atsākšanai. Šis lidmašīnas modelis 2018. un 2019. gadā bija iesaistīts divās aviokatastrofās, kurās bojā gāja 346 cilvēki.

    Kā savā paziņojumā norāda (FAA), testu lidojumi ir nozīmīgs panākums, taču vēl ir daudz darba priekšā. “Boeing” darbs pie lidmašīnas uzlabošanas tiks rūpīgi izpētīts un tikai pēc tam lidmašīna tiks sertificēta, lai atgrieztos debesīs.

    Reklāma

    Kā ziņo “Bloomerg”, daļa no testa lidojumiem bija paredzēta ekstremālu manevru veikšanai, lai pārbaudītu lidmašīnas vadības sistēmas. Konkrēti tika pētīta “Maneuvering Characteristics Augmentation System” jeb MCAS – tiek uzskatīts, ka tieši šīs sistēmas darbība izraisīja abas aviokatastrofas, kuru rezultātā tika aizliegta šo lidmašīnu lietošana komerclidojumos.

    Šī automātiskā sistēma, kuras nolūks ir palīdzēt pilotiem izvairīties no lidmašīnas priekšgala pacelšanas bīstami augstu, neierastos apstākļos var negaidīti nospiest priekšgalu uz leju un tik spēcīgi, ka piloti to vairs nespēj pacelt atpakaļ. “Boeing” nedēļu pēc katastrofas izplatīja paziņojumu aviokompānijām, brīdinot par šāda scenārija iespējamību.

    “737 Max” katastrofas radījušas lielu triecienu “Boeing” reputācijai, uzņēmumam pieredzot ievērojamu peļņas kritumu. Pagājušā gada beigās kompānijas vadītājs Deniss Mjulenbergs atkāpās no amata daudzo skandālu dēļ.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma