Web Analytics
More
    Reklāma

    Segway pārtrauc savu līdzsvara divriteņu ražošanu

    Jaunākie raksti

    Savulaik lielu ažiotāžu ieguvušais elektriskais divriteņu braucamais Segway, kur visa braukšana balstījās uz sava svara izmantošanu, būs izsapņojis sapni par automašīnu aizstāšanu, pārtraucot to ražošanu ar šī gada 15. jūliju.

    Segway pirmais elektriskais divritenis parādījās jau 2001. gadā, un tas laika gaitā ticis uzlabots un pārveidots, no kuriem pēdējais aktuālais modelis ir Segway i2 SE PT, kura nobraukums ar vienu uzlādi ir 61 km un maksimālais ātrums 20 km/h. Kaut arī kompānijas mērķis tās izveidošanās brīdī bija kļūt par automašīnu biedu un konkurentu pārvietošanās jomā, reālos tirgus apstākļos to nesanāca īstenot.

    Reklāma

    Arī pie mums Latvijā šie braucamie pēdējos gados bija redzami tikai tūrisma grupām, kuras ērti braukā pa pilsētu, bet nenācās redzēt, ka to lietotu daudzi privātie lietotāji, kā tas bijis līdzīgi visā pasaulē. Tāpat tos aktīvāk izmantojusi gan policisti, gan ar sportu saistīts apkalpojošais personāls. 2015. gadā viens no lielākajiem elektrisko skrejriteņu ražotājiem Ninebot iegādājās Segway, radot jaunu kopuzņēmumu Segway-Ninebot, kurš ir izvēlējies pārtraukt šī līdzsvara divriteņa ražošanu.

    Segway neizturēja konkurenci un pieprasījums nav bijis tik liels, lai šis pārvietošanās līdzeklis iedzīvotos cilvēku paradumos. Kompānija bija paredzējusi pārdod 100 000 vienību pirmajā izlaišanas gadā, taču patiesībā tas prasīja vairāk nekā 10 gadus. Daudzas slavenas personības ir publiski redzamas pārvietojamies ar šiem braucamrīkiem vai krītot no tiem, taču arī šāda atpazīstamība nav nesusi plānotos rezultātus.

    Džefs Bezoss jaunības dienās 2001. gadā

    Tāpat jau ir atlaists 21 darbinieks, bet vēl kādu laiku 12 cilvēku komanda nodarbosies ar esošo pasūtījumu nodrošināšanu un dažādiem garantijas jautājumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0935
    26.06.2020 11:31

    2020jā cilvēki izvēlas krist no skrejriteņiem, nevis segvejiem.

    Protams, ka segveji nevarēja kļūt ļoti izplatīti kā individuālais pārv. līdzeklis dēļ saviem izmēriem un svara. Lai gan tie ir labāks braucamais par mazriteņu e-skr.rit.

    Skābene
    26.06.2020 15:24
    Reply to  0935

    Cena izsaka visu. Ja skrejriteni var nopirkt par 300 euro, kam vajag segway?

    0935
    26.06.2020 15:31
    Reply to  Skābene

    Nujā nujā, kam vajag pilnizmēra auto, ja to pašu attēlumu var nobraukt ar subkompaktu. Mazliet jāsaspiežas, gaisa mazāk, bet tā jau uz priekšu ripo.

    Un pats galvenais – uz segveja nevar paņemt otru pasažieri! Vakar redzēju, kā pārītis ar priekšējo ratu trāpīja zālē un jaucās – meitietis pa priekšu, džeks pa virsu. Bet ja tuvumā ir zāliens, tad jau tikai jāmāk pareizi krist!

    Reklāma