Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunajam Apple MacBook Air dzesēšana zem katras kritikas (video)

    Jaunākie raksti

    Apple portatīvie datori patiešām karst un ir skaļi, kad to ventilators cenšas dzesēt procesoru, kas darbības rezultātā ir uzkarsis. Īpaši tas ir jūtams jaunās paaudzes MacBook Pro un Air datoros. YouTube kanālā Linus Tech Tips redzams video, cik ļoti dzesēšanas veids ietekmē darbības efektivitāti un ātrumu MacBook Air 2020. gada izlaidumam.

    MacBook Air iebūvētais dzesētājs nemaz neatrodas tuvumā ātri uzkarstošajam procesoram, kas atrodas portatīvā datora augšējā vidusdaļā, kamēr ventilators nostāk labajā stūrī, skatoties uz izkārtojumu no ikdienas lietošanas pozicijas. Tas viss veicina to, ka dators patiešām ļoti ātri uzkarst. To varu apstiprināt, lietojot 2017. gada MacBook Pro, kuru šobrīd klēpī nav iespējams ielikt. Tas ir ļoti karsts un salīdzinoši skaļi darbojas ventilators, un šiem salīdzinājumiem pieskaras arī Lainus Sebastians (Linus Sebastian), apgalvojot, ka principā no datora ir iespējams iegūt apdegumu.

    Apple MacBook Air 2020 uzbūve

    Tā kā dzesēšana ir diezgan slikta, tad video redzami dažādi paņēmieni, ar kuriem tiek veicināta dzesēšana un salīdzināti rezultāti (standarta rezultārs 1016):

    1. Dators atrodas uz paliktņa un no apakšas procesoru dzesē parastais ventilators – rezultāts 1034;
    2. Noņemta datora apakšējā daļa, lai ventilators to spētu dzesēt pa tiešo – rezultāts 1088;
    3. Jaunas termopastas uzklāšana procesora rajonā – rezultāts 1051;
    4. Speciāla termiskā materiāla uzklāšana datora platumā, izkliedējot plašākā laukā siltumu – rezultāts 1155;
    5. Ūdens dzesēšanas sistēmas pievienošana, kur gan izmantots ārējs elements, caur kuru plūst auksts ūdens – rezultāts 1155.

    Jo augstāks sasniegtais rezultāts, jo labāk, kas nozīmē, ka vislabāk iedarbojusies papildus termiskā materiāla josla un ūdens dzesēšanas elements, palielinot jaudu par ~12%, kas nav arī ļoti daudz. Tāpat šīs manipulācijas ietekmē to, kādu temperatūru sasniedza procesors un datora virsma, kura beigās bija aptuveni 24 grādu siltumā. Eksperimentu rezultātā Lainus noskaidroja, ka Apple MacBook Air jauda patiesībā ir limitēta no enerģijas viedokļa ne termālā stāvokļa, jo pat pie zemas temperatūras netika uzrādīts ļoti straujš jaudas kāpums.

    Šeit ir iespējams vilkt paralēles ar nesen kā izziņotajiem nākotnes Apple ARM procesoriem, kuri, protams, būs ātrāki, taču paliek jautājums par šī brīža patieso Intel procesoru jaudu un izmantošanas ierobežojumiem no kompānijas puses.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0935
    26.06.2020 13:00

    Jāuzliek segli un sakas ar iekārtām un uzkodām)) Varbūt šis grib ēst un no bada karst!

    itanium
    26.06.2020 16:20

    protams, būs ātrāki
    Em, man liekas, ka ir tālu no “protams”.

    Uldis Valters
    26.06.2020 19:52

    un par šitiem s-da āboliem nez kāpēc prasa tik milzonīgu naudu, jeb lohatrons priekš “īpašajiem”:)))

    Oto
    01.07.2020 17:49
    Reply to  Uldis Valters

    Finansu piramīda jeb sekta tā ir. Vispirms mārketings pāri visam un produkts otšķirīgs. Gaidam nākošo Apple ierobežoto atsaukumu, kas skar visus ar vārdiem “Apple has determined that, in a limited number of older generation 2020 MacBook Air units, the battery may overheat and pose a fire safety risk.”

    Oto
    02.07.2020 00:41

    Tur jau tā lieta, ka Apple neatzīst vainu, tu ne tā turēji telefonu, ne tā vadiņu spraud, ne tā lādē, ne tā spied pa klaviatūru, bateriju samocīji utt.
    Pat ja defekts skar 90% konkrētā modeļa, tāpat marketologi raksta ka tikai daži ir skarti. Kur ir tie uzlabojumi, ja sistemātiski tiek pieļautas vienas un tās pašas “kļūdas”?

    Jānis Putniņš
    04.02.2022 22:30
    Reply to  Uldis Valters

    nav patiesība

    Last edited 2 years ago by Jānis Putniņš
    Andis
    27.06.2020 11:45

    dzesēšana ir pietiekami slikta
    —–
    Tas ir tiešais tūlkojums no krievu valodas “довольно плохая”.Domāju ,ka pareizāk būtu diezgan slikta.

    Oto
    01.07.2020 17:49
    Reply to  Andis

    Pareizāk “nepietiekami laba”

    Krotow
    29.06.2020 01:14

    Te būs vēl viens video par to, ko par šo domā datoru remontētāji.

    https://youtu.be/iiCBYAP_Sgg

    Konstrukcija ir vnk unikāla. Radiators vnk karājas gaisā cerībā, ka ventilators to appūtīs pietiekami, lai pie parastās slodzes nenokautu procesoru. Linusam augšā ir taisnība. Draugiem viņu 2018. un 2019. gada Mac Air pie vidējas slodzes sasilst pietiekami lai laptopa dibenam kļūtu nepatīikami pirkstus pielikt. Labi vēl ka viņi ar video pārkodēšanu nenodarbojas. Jau pabrīdināju lai pārāk neslogo savus ābolus, citādi būs dārgi.

    Oto
    01.07.2020 17:52
    Reply to  Krotow

    Ja vēl ir garantija vai tā iet uz beigām ieteiktu tieši otrādi palaist benchmarkus, lai cepās kamēr tas lūznis nosprāgst vismaz tiks pie cita.

    Reklāma