Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais iOS 14 atpazīs pirksta pieskārienus telefona aizmugurē

    Jaunākie raksti

    Pirmdienas vakarpusē pēc Latvijas laika Apple atklāja savu ikgadējo vasarā notiekošo programmatūras izstrādātāju konferenci, kuras ietvaros tika atklāti dažādi jauninājumi nākamās iOS 14 mobilās operētājsistēmas sakarā. Pēc pirmajiem beta versijas testiem atklājies, ka būs iespējams veikt pieskārienus iPhone aizmugurei, kuri izpildīs noteiktas darbības.

    Šī būs jauna mobilitātes iespēja, par kuru netika runāts oficiālajā iOS 14 prezentācija, bet tā uzmanību pievērsusi tieši tās beta versijas ikdienas lietošanas izmēģinājumiem. Tā ļaus izmantot divu un trīs piesitienu kustības telefona aizmugurē, kuras veiks dažādu darbību izpildi, piemēram, noslēgt ekrānu, uzņemt ekrānšāviņu, ieslēgt Siri vai mainīt skaļumu, kā arī citas. Līdzīgi Apple AirPods bezvadu austiņām, kuras ar savu programmatūras atjauninājumu būs spējīgas pārslēgties starp dažādām ierīcēm, saprotot, kura tiek lietota noteiktajā momentā.

    Reklāma

    Lai ieslēgtu šo aizmugures pieskārienu uztveršanas iespēju, būs jādodas uz Settings – Accessibility – Touch – Back Tap. Šī iespēja nenostrādā uzreiz, ir apmēram pussekundes aizture, taču kopumā tā nolasa darbības un piesitieni ir patiešām viegli ne ar spēku veicami. Vēl viena no interesantajām iespējām ir telefonā ieslēgt funkciju, kura klausās apkārt notiekošos trokšņus, ļaujot telefonam uztvert kaut ko aizdomīgu kā ugunsgrēka trauksme vai bērna raudāšana un ziņot par to.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars Pūris
    26.06.2020 21:39

    Interesanta fiška – mans telefons auto turētājā uz nelīdzena ceļa taisa waze skrīnšotus 😁

    Reklāma