Web Analytics
More
    Reklāma

    The Last of Us Part II – viena no visgaidītākajām PlayStation spēlēm pēdējā dekādē nāk klajā jau šodien

    Jaunākie raksti

    Šodien, 19. jūnijā, zīmols PlayStation izlaiž ilgi gaidīto spēli The Last of Us Part II (te vari izlasīt Strike.lv geimeru izveidoto šīs spēles apskatu), ko veidojusi Kalifornijā bāzētā un vairākkārtīgi godalgotā video spēļu studija Naughty Dog. Ir pagājuši jau septiņi gadi, kopš klajā nāca pirmā The Last of Us spēle, un to šo gadu laikā iecienījuši gan kritiķi, gan spēļu entuziasti visā pasaulē, ar nepacietību gaidot, ar ko atkal pārsteigs spēles otrā daļa.

    Oriģinālā The Last of Us diloģijas spēle tika izlaista 2013. gadā un pārdota jau 20 milj. kopijās gan PS3, gan PS4 platformās, kā arī ieguvusi vairāk nekā 200 Game of the Year apbalvojumus, kas šo spēli ir padarījuši par vienu no ikoniskākajām PlayStation ekskluzīvajām spēlēm pēdējā dekādē.

    Reklāma

    Spēlē The Last of Us mēs iepazīstam Džoelu – brutālu izdzīvotāju – un Elliju – drosmīgu, jaunu pusaugu meiteni, kura ir ļoti inteliģenta. Kopā viņi apceļo post-apokaliptisko ASV teritoriju, kur pilsētas ir pamestas un cilvēkus iznīcinājis mūsdienu mēris. Izdzīvotāji viens otru nogalina, lai iegūtu ēdienu, ieročus un citus resursus. Džoelam un Ellijai jāstrādā kopā, cerībā izdzīvot.

    Spēlē The Last of Us Part II ir pagājuši pieci gadi kopš apskatīto notikumu aizsākuma, un Džoels ar Elliju ir apmetušies Džeksonā, Vajomingā. Dzīve plaukstošajā izdzīvojušo kopienā ir ļāvusi viņiem izjust mieru un stabilitāti, par spīti pastāvīgajiem draudiem, ko rada inficētie un citi izmisušie izdzīvotāji.

    Kad vardarbīgs notikums izjauc šo mieru, Ellija dodas nežēlīgā ceļojumā, lai spriestu tiesu un atrastu mieru. Medījot vainīgos vienu pēc otra, viņa saskaras ar postošajām fiziskajām un emocionālajām sekām, kas saistītas ar viņas rīcību.

    No Metacritic superzvaigznes par HBO seriālu

    The Last of Us pirmā daļa jau uzreiz kļuva par kritiķu iemīļotu spēli, un joprojām saglabā metakritisko rezultātu 95. Spēle ir bijusi daudzu kritiķu top izvēle, un tā ir piesaistījusi filmu industrijas uzmanību ar savu aizraujošo stāstu par jauno meiteni Elliju un viņas aizsargu Džoelu.

    2020. gada martā portāls The Hollywood Reporter paziņoja, ka pēc The Last of Us motīviem ASV telekanālā HBO tiks veidots jauns seriāls, kura izstrādē piedalīsies populārā seriāla “Černobiļa” veidotājs Kreigs Mazins kopā ar Nīlu Drukmanu – spēles stāsta autoru un radošo direktoru. Projekts ir Sony Pictures Television un PlayStation Productions kopražojums, kas dienas gaismu varētu ieraudzīt jau tuvāko gadu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tev nav jāzin
    20.06.2020 09:07

    Nu baigi

    Pēderis
    20.06.2020 13:34

    Joel in one

    Alfons
    21.06.2020 00:24

    Skaista spēle! Skumja sākumā… Kopumā raisa ļoti spēcīgas emocijas!

    Reklāma