Web Analytics
More
    Reklāma

    Fuelmatics piedāvā automātisko degvielas uzpildes iekārtu

    Jaunākie raksti

    Zviedru uzņēmums Fuelmatics vēlas izmainīt ierasto kārtību vairāku desmitu gadu garumā, kurā degvielu savā auto iepildīt manuāli. Kompānijai ir savs automātiskais risinājums, kurš spēj atpazīt auto bākas novietojumu, lai sekmīgi pievienotos un veiktu uzpildi.

    Fuelmatics 5000 ir jaunākais produkts, kurš izstrādes gaitā jau ir divkāršojis darbības ātrumu salīdzinot ar priekšteci. Ierīces princips patiešām ir pārdomāts un salīdzinoši vienkāršs, jo visa vadība notiek caur lietotni. Iebraucot pie uzpildes tanka, kameras spēj atpazīt, ka auto ir iebraucis un robots var uzsākt uzpildi, kur atbilstošā degviela izvēlēta lietotnē, caur kuru notiek arī apmaksa. Tātad principā tiek izslēgts jebkāds kontakts ar cilvēkiem un samazināta kustība.

    Reklāma

    Avots: Fuelmatics

    Pati automātiskā uzpildes iekārta no sākuma nosaka bākas vāka pozīciju, kurš ar speciālu piesūcekni tiek attaistīts, un tad tiek pievienots speciālais uzpildes gals. Taču šajā posmā ir redzams arī lielākais izaicinājums, jo bākas parasti sedz speciālie vāciņi, kurus ir jāatskrūvē, bet robots to nespēj. Līdz ar to būtu jābrauc bez uzskrūvējamā vāciņa, tomēr jāatzīst, ka sistēma izskatās pietiekami labi izveidota, uzpildes pistoli neliekot ar lielu spēku, bet precīzi ievietojot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    09.06.2020 11:39

    Reti kurai mašīnai nav skrūvējamais korķis, turklāt dažiem bākas vāciņu jāattaisa no salon (pārsvarā japāņiem poga pie beņķa) un citiem atkal ir jāuzspiež uz vāciņa, lai tas atlektu vaļā! Daudz un dažādas nianses jāņem vērā! :)

    geksis
    09.06.2020 13:55
    Reply to  Skābene

    Vēl jau ir tādi, kuriem tikai ar atslēgu var bāku dabūt vaļā

    freelifelv
    09.06.2020 23:40
    Reply to  Skābene

    Manam nav skrūvējamais korķis, bet uz vāciņa jāuzspiež gan, atlec vaļā un pildamies :)

    spriidiic
    09.06.2020 16:21

    Kārtējā bezjēdzīgā fīča .

    Reklāma