Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple nav pārāk veicies ar automatizācijas ieviešanu ražotnēs

    Jaunākie raksti

    Lai arī tehnoloģiju gigants “Apple” var lepoties ar panākumiem dažādu ierīču radīšanā, ne tik veiksmīgi līdz šim veicies šī diezgan apjomīgā darba atvieglošanā. Šobrīd jau virkne lielo ražotāju iemēģinājuši savu laimi automatizācijas ieviešanā, kamēr Apple gribot, negribot palicis uzticīgs cilvēka roku veiklībai.

    Centieni daļu darba nodot mašīnu rokās vērojami kopš 2012. gada, kad Apple pulcēja robotikas un automatizācijas speciālistu komandu slepenā laboratorijā Sanivillā, Kalifornijā, lai meklētu veidus, kā samazināt darbinieku skaitu ražošanas nodaļās. Tomēr norādīts, ka komanda ātri saskārusies ar problēmām, izstrādājot dažas no šīm automatizētajām sistēmām.

    Piemēram, tāda robota radīšana, kurš var pieskrūvēt skrūves, ir viens no ievērojamākajiem nozares izaicinājumiem. Apple savu produktu radīšanā izmanto tik smalkas skrūves, ka robotam nav iespēju pareizi novērtēt savas prasmes, lai tās veiksmīgi iemontētu ierīcē. Tādā ziņā cilvēks var laikus sajust pretestību un ieskrūvēt skrūvi, nesabojājot pašu ierīci un beigu beigās netraumējot arī pats sevi.

    Arīdzan līmes uzlikšanai displeja paneļiem Apple specifikācijas ir tik stingras, ka tā bieži jāievieto milimetra attālumā no vēlamās vietas izstrādājuma iekšpusē. Viens no Apple ierīču ražošanas komandas locekļiem sacījis, ka labi apmācīti ķīnieši šajā ziņā ir prasmīgāki nekā viņa kolēģi – roboti.

    Lai arī lielā daļā gadījumu automatizācija Apple izrādījusies pa galam neveiksmīga, tomēr ir dažas jomas, kur robotus tomēr iespējams likt pie darba vienkāršāku uzdevumu veikšanai. Piemēram, tādu produktu kā Apple TV, Apple Watch un iPad testēšanai. Ja nu kāda no šīm ierīcēm patrāpījusies arī tavā īpašumā, vari novērtēt, cik prasmīgi robots veicis tās testēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma