Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitbit ievāks datus, lai veidotu COVID-19 noteikšanas algoritmus

    Jaunākie raksti

    Pirms laika jau ziņojām, ka Stenforda universitātes pētnieki ļauj brīvprātīgi piedalīties pētījumā, kurā vēlas iegūt datus no viedpulksteņu lietotājiem un koronavīrusa slimniekiem. Šim solim sekojusi viedpulksteņu kompānija Fitbit, uzsākot paši savu pētījumi, kurā sadarbosies arī ar citiem projektiem.

    Fitbit pētījumā iesaistīsies ar savu aplikāciju, lai veiktu datu iegūšanu, analīzi, kā arī meklētu sakarības starp dažādiem mērījumiem un COVID-19 saslimšanu. Tāpēc eksperimentā drīkst piedalīties ar vīrusu saslimušas personas, izveseļojušies pacienti, kā arī gripas slimniekiem, lai meklētu korelācijas arī šai saslimšanai. Ir jābūt vismaz 21 gadu sasniegušam ASV vai Kanādas iedzīvotājam, tā kā mums tas iet gar degunu.

    Reklāma

    Salīdzinājumam ar Stenfordas pētijumu, kurā noteiktā dalība esot 2 gadu garumā, vismaz Fitbit gadījumā iesaistītajām personām ir brīva iespēja jebkurā laikā atteikties no tā. No lietošanas viedokļa Fitbit risinājums noteikti ir ērtāks, jo visi dati un speciālie jautājumi tiek uzdoti jau esošajā lietotnē, kuru lieto viedpulksteņu īpašnieki, kamēr Stenfordas gadījumā tā ir papildus lietotne.

    Fitbit pētījuma ietvaros saredz iespēju iegūtos rezultātus attiecināt ne tikai uz COVID-19, bet saistīt tos arī ar gripas saslimšanu, lai kopumā attīstītu dažādu viedierīču iespējas palīdzēt slimību noteikšanas procesā.

    AvotsFitbit
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma