Web Analytics
More
    Reklāma

    Zinātnieki pētīs vai ar Apple Watch var noteikt koronavīrusu

    Jaunākie raksti

    Stenfordas universitātes zinātnieki ir uzsākuši pētījumu, kuru ietvaros ievāks cilvēku datus no viedpulksteņiem, lai pēc tam mēģinātu pārbaudīt, vai ar to palīdzību iespējams noteikt cilvēka saslimšanu ar koronavīrusu.

    Lietotājiem, kuri būs piekrituši piedalīties eksperimentā ar saviem datiem, viedpulkstenis būs jānēsā visu laiku. Tiks ievākta tāda informācija kā pulss, ķermeņa temperatūra un skābekļa saturs asinīs. Pēdējos divus rādītājus nemaz nepiedāvā visas ierīces, īpaši, ja uzsvars tiek likts uz Apple Watch viedpulksteņiem. Piemēram, daļai Fitbit lietotāju ir iespēja noteikt šo skābekļa daudzumu.

    Būs nepieciešams lejupielādēt speciālu aplikāciju, kurā tad būs jāievada nepieciešamā informācija katru dienu. Pētījuma laiks paredzēts 2 gadu garumā, tāpēc tas noteikti nebūs ātrs risinājums, kā arī nav drošības par iznākumu, kurš parādītu kādas sakarības. Šobrīd pētījumā var pieteikties tie, kuri ir slimojuši ar COVID-19 vai saskārušies ar slimības simptomiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andis
    17.05.2020 23:44

    Kad kaķim nav ko darīt tas laiza pautus! Vai šis ir kaut kas līdzīgs?

    digitalk
    18.05.2020 00:35
    Reply to  Andis

    tā kā raksts ir pārtulkots no makistu resursa, kurš īsi atstāstīja Gizmodo palagu, tad pa ceļam ir pazaudēta pētījuma priekšvēsture un Apple Watch nozīme ir pārspīlēti izcelta.

    Krotow
    18.05.2020 11:43

    Prasās pēc funkcijas, kas pēc pēkšņas īpašnieka nāves arī nosūta ziņu attiecīgajiem dienestiem. Jo nebūs smuki, ja kādu atradīs tikai pēc mēneša.

    Reklāma