Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairums amerikāņu joprojām skeptiski par pašbraucošiem auto

    Jaunākie raksti

    Lai arī ideja par autonomu mašīnu un iespēju savā braucamajā justies gluži kā limuzīnā, kur tiec izvadāts pēc visām savām vēlmēm, daudziem varētu šķist vilinoša, tā joprojām ir tikai ceļā uz attīstību. Reta veiksme šobrīd ieraudzīt pašbraucošu transportlīdzekli, jo lielākoties tie veic vien testa braucienus. Tāpēc nav brīnums, ka lielai daļai cilvēku tas joprojām šķiet kaut kas tikai uz papīra un lidojošo auto laikmetā iespējams.

    Jaunākā aptauja, ko veikusi transporta jomas organizācija “Partners for Automated Vehicle Education”, liecina par to, ka arī visu iespēju zemē ASV dzīvojošie ir skeptiski un izrāda dziļu neuzticību autonomajiem transportlīdzekļiem. Noskaidrots, ka 3 no 4 amerikāņiem uzskata, ka pašbraucošo auto tehnoloģija vēl ir tālu līdz gatavam un pasažierim drošam rezultātam. Teju puse aptaujāto apgalvo, ka nekad neuzdrošinātos kāpt pašbraucošā taksometrā. Savukārt 20% amerikāņu uzskata, ka šādi spēkrati nekad netiks attīstīti tā, lai ar tiem varētu droši pārvietoties.

    Reklāma

    Aptaujā kopumā piedalījās 1200 amerikāņu. Tiek uzskatīts, ka iegūtie rezultāti visai drūmi iezīmē autonomo transportlīdzekļu nākotni. Galu galā liela daļa tehnoloģisko panākumu būs atkarīgi no sabiedrības attieksmes un vēlmēm.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma