Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukrainā notverts hakeris, kurš vēlējies pārdot 733 miljonus e-pastu

    Jaunākie raksti

    Ukrainas Drošības dienests notvēris hakeri ar vārdu Sanix, kurš vairāku gadu garumā ir ievācis ļoti plašu datubāzi ar cilvēku e-pastu adresēm, parolēm, kā arī dažādu citu privāto informāciju.

    Sanix sevi skaļi pieteica 2019. gadā, kad piedāvāja iegādāties 733 miljonus e-pasta adrešu kopā ar 21 miljonu paroļu. Šī informācija aizņem 87 GB, taču kā norāda dienests, tad tas nebūt nebija visas uzkrātās informācija daudzums, jo no hakera tika konfiscētas iekārtas ar 2 TB lielu informāciju.

    Reklāma

    Šie dati tikuši iegūti, pateicoties robottīkla (angliski botnet) un izkliedētā pakalpojumu atteikuma uzbrukumiem (angliski DDoS attack), kas ļāvuši iegūt elektroniskā pasta paroles, bankas karšu pin kodus, kā arī pieejas kriptovalūtām. Sanix bijusi pieejama informācija par cilvēkiem Eiropā un Ziemeļamerikā.

    Jāpiezīmē, kaut arī šo e-pastu daudzums ir milzīgs, tad jau 2019. gadā, kad hakeris ziņoja par datu pieejamību, šī informācija bija gadu veca un iegūta no dažādām publiskajām datu noplūdēm. Tas nozīmē, ka šobrīd tā jau ir vismaz 2 gadus sena informācija, kuras lietotāji ir tikuši informēti un cerams bijuši atbildīgi, lai nomainītu visu personisko informāciju un paroles.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis Rozitis
    23.05.2020 18:39

    Raksta avotā ir savādāks formulējums – “and info about computers hacked for botnets and DDoS attacks” t.i. nevis paroles iegūtas DDos veidā, bet gan izņemtajos datos ir (iespējams) informācija par datoriem/nodēm, kas izmantoti botnetos / ddos uzbrukumos (proti, visdrizāk kaut kādu CC (komandcentru) piekļuves vai kas tāds).

    Tā kā vienkārši nekorekts tulkojums ..

    digitalk
    23.05.2020 21:00

    @Andron te tev nav delfi, kremļa kucīt, lien vien atpakaļ, no kurienes esi piedzimis, t.i., ānusā.

    Bidons
    23.05.2020 23:15

    Tu te mētā expertu, bet tā arī neuzdevi vakara jautājumu – kam pie joda 2020. g. ir vajadzīgas epasta adreses. Mūsdienās epasta adreses ir elektronisks tualetes papīrs. Nebrīnīšos, ka tu esi tas superhakeris, kas nolēmis kādam iesmērēt nelikvīdu epastu veidā. Tagad, personalizēto datu laikos, nevajag nafig nevajag to makulatūru, kur Ugandas betoni sūta savu spamu par tēvoča mantojumu. Jā, uzmeklē Āfrikas megahakerus un tirgo šiem epastus.

    Reklāma