Web Analytics
More
    Reklāma

    1000km brauciens ar Hyundai Ioniq Electric 38 kWh elektroauto (video)

    Fotogrāfs: Mārcis Gaujenietis

    Jaunākie raksti

    Hyundai auto Ioniq nosaukums veidots no divām daļām – jons un unikāls. Un nav melots, ja tas ir pirmais Hyundai automobilis, kas izlaists ar domu, ka to uz priekšu dzīs elektromotors. Sākotnēji Ioniq bija nopērkams hibrīda, pēc tam plug-in hibrīda versijā un visbeidzot – Hyundai Ioniq Electric ir pilnībā elektrisks auto. Sākotnēji 2016. gadā tas tika izlaists ar 28 kWh akumulatoru un uzlādēts spēja mērot aptuveni 200km, taču jaunajā uzlabotajā versijā šis auto ir ticis pie krietni lielāka 38 kWh akumulatora un ap 300km nobraukuma iespējas. Izklausās labi!

    Reklāma

    Ražotājs lepojas, ka šim auto ir zems (0.24) gaisa pretestības koeficients, kas ļauj nodrošināt ļoti efektīvu braukšanu gan hibrīdu, gan elektriskajā versijā. Piezīmēšu, ka tāds pats gaisa pretestības koeficients ir arī tādiem auto kā Tesla Model S vai BMW 7 Series un Mercedes-Benz S klases limuzīniem. Šis priekšpiedziņas auto ir aprīkots ar 100 kW (136 Zs, 295 Nm) elektromotoru un ražotājs Ioniq Electric auto sola 13.8 kWh/100km vidējo enerģijas patēriņu. Auto maksimālais ātrums ierobežots pie 165 km/h atzīmes.

    Kā jau Hyundai gadījumā ierasts, auto ir 7 gadu neierobežota nobraukuma garantija, bet augstsprieguma akumulatoram ražotājs nodrošina 8 gadu vai 200 000km nobraukuma garantiju atkarībā no tā, kas iestājais pirmais.

    Samazināta uzlādes jauda

    Interesanti, ka iepriekšējais Ioniq Electric modelis nodrošināja >50 kW uzlādes jaudu (reāli līdz 79 kW), bet jaunais Ioniq Electric ticis pie 50 kW ātrās uzlādes no kuras reāli spēj sasniegt kādus 44 kW. Pie tam, tas notiek tikai tad, kad akumulators ir pietiekami uzsilis. Auksts šis auto uzlādēsies ar aptuveni 30-35 kW jaudu, kas nav pārāk daudz. Pozitīvi, pašā mašīnā iebūvētais lādētājs jaunajā versijā ir kļuvis mazliet jaudīgāks un spēj nodrošināt līdz 7.2 kW uzlādi, kamēr iepriekšējam Ioniq bija iebūvēts 6.6 kW lādētājs.

    • No parastās 2.3 kW rozetes tas pilnībā tiks uzlādēts aptuveni 16 stundās;
    • Pie publiskās 7.2 kW uzlādes to var uzlādēt aptuveni 6 stundās;
    • Ar 50 kW ātro uzlādi auto var līdz 80% uzlādēt 57 minūšu laikā.

    Hyundai Ioniq ir tehnoloģiski labi aprīkots auto

    Ar šo auto braukt ir patīkami, jo tas nodrošina dažādas drošības un komforta sistēmas. Par drošību atbild frontālās sadursmes brīdinājuma sistēma ar gājēju un riteņbraucēju noteikšanas funkciju. Auto ir arī joslas ievērošanas palīgsistēma, joslas ieturēšanas palīgsistēma, aklās zonas uzraudzības sistēma un brīdinājuma signāls par šķērsojošu transportlīdzekli aizmugurē. Inteliģentā kruīzkontroles sistēma apturēs auto, kad apstāsies priekšā braucošais.

    Mērinstrumentu panelis ir pilnībā digitāls, gaumīgs un saprotams. Ja piekomplektēsim navigāciju, tad saņemsim lielu 10.25 collu multimediju displeju, kas varbūt neizskatās tik glīts, kā vācu auto, tomēr ir funkcionāls un ērti izmantojams. Ak, jā, noderīgs ir arī telefona bezvadu lādētājs un sauja uzlādes pieslēgvietu priekšā pie vadītāja un viņa blakussēdētāja. Savādi, ka aizmugurē gan nav iedalīta neviena pati USB pieslēgvieta.

    Šis ir visnotaļ praktisks auto

    Kad pirms divām nedēļām izbraucu ar Hyundai Kona Electric, biju vīlies, jo auto no ārpuses izskatās liels, bet interjerā ir pamatīga šaurības sajūta. Ioniq ir krietni plašāka sajūta gan priekšpusē, gan otrajā rindā un bagāžniekā. Otrajā sēdekļu rindā kājām vietas pietiek pat man, bet to pašu nevaru teikt par augstumu, jo vismaz 1.85m gariem cilvēkiem galva atdursies griestos.

    Bagāžnieks nav pārlieku dziļš, taču tas ir plats un tā kā auto ir liftbeks, bagāžnieka atvere ir plaša un ērti varēsim ielikt paprāvu mantu kalnu. Plus, aizmugurējie sēdekļi ir nolokāmi.

    Galvenās atziņas pēc 1000km brauciena ar Hyundai Ioniq Electric

    Jo vairāk un pamatīgāk sanāk izbraukties ar dažādiem elektroauto, jo labāk varu izprast to pozicionējumu un reālās spējas. Ar līdzīga izmēra 40 kWh akumulatoru mēs varam nopirkt Nissan Leaf “mazo” versiju un tā maksā pat lētāk – no 31 880 eiro (akcijas cena). Hyundai Ioniq Electric maksā no 36 990 eiro (akcijas cena). Manuprāt, abi šie auto ir diezgan salīdzināmi gan spēju, gan izmēru ziņā, tāpēc būs interesanti ar Nissan Leaf izbraukt pēc nedēļas.

    • Hyundai Ioniq Electric ir ļoti saprotams un viegli braucams auto. Tas piedāvā daudz tehnoloģiskus labumus un vairums no tiem darbojas godam. Īpaši patika lielais 10.25 collu multimediju displejs un digitālais mērinstrumentu panelis. Tāpat kā Konai, mašīnai būs jānodrošina Wi-Fi savienojums, lai kartē redzētu E-mobi tīkla stacijas, laika prognozi un ceļu satiksmes  informāciju.
    • Auto ārpus pilsētas nodrošina līdz 300km nobraukumu un tas nozīmē, ka no Rīgas vienā rāvienā varēsim aizbraukt uz jebkuru vietu Latvijā. Tāpat vismaz šobrīd nav nekādu problēmu uzlādēties, jo ārpus Rīgas ir ļoti daudz un pagaidām brīvas E-mobi tīkla 50 kW ātrās uzlādes stacijas.
    • Nepatīkams pārsteigums man bija tas, ka šis auto ar neuzsildītu akumulatoru veic uzlādi tikai ar 30-35 kW jaudu, kas praksē nozīmē dārgākas uzlādes E-mobi stacijās. Pēc tam, kad akumulators ir uzsilis, uzlāde spēj sasniegt 43-44 kW jaudu, kas uzskatāma par maksimumu šim auto. Šādā režīmā varam pusstundā no E-mobi stacijas auto uzlādēt 130-150km braucienam.
    • Nobraukuma atlikuma aprēķins, līdzīgi kā Hyundai Kona, kopumā uzskatāms par diezgan precīzu un ar to var rēķināties. Bija gan viens brauciena posms, kur man “pazuda” ~40km (145.5km garā braucienā), bet tas drīzāk izskatās pēc izņēmuma gadījuma nevis normas. Ar šo auto man nebija bailes palikt uz ceļa pat tad, ja galamērķī iebraucu ar 2-3% uzlādes atlikumu. Šādi izlādēt auto bieži gan nav rekomendējami.
    • 1000km brauciena gaitā auto es lādēju sešas reizes, kopā tam veltīju 3 stundas un 24 minūtes. Šajā laikā auto ielādēju 128 kWh enerģijas. Kopā ātrajās uzlādēs man tas izmaksāja 30.60 eiro, jo E-mobi tīklā tarifs ir 0.15 EUR par katru uzlādes minūti. Mājās man šāds elektrības apjoms izmaksātu 14.08 eiro.
    • Šim auto uzlādes pieslēgvieta ir kreisajā sānā aizmugurē. Manuprāt, ērtāk ir tad, ja uzlāde notiek auto priekšpusē, jo tad var ērti apskatīties uzlādes stacijas ekrānu.
    • Braucot ar 100 km/h ātrumu praktiski visu maršrutu, vidējais patēriņš brauciena beigās bija 14.8 kWh/100km. Šoreiz bija liels vējš un liela daļa maršruta bija slapja, tāpēc man neizdevās sasniegt auto solīto 13.8 kWh/100km patēriņu. Bet kopumā šis skaitās viens no efektīvākajiem elektorauto. Ļoti noder adaptīvā kruīzkontrole, kas darbojas labi un ļauj braukt ekonomiskāk.
    • Tāpat kā Konai, apsilde un kondicionēšana būtiski neietekmē auto nobraukumu un šajā auto arī Eco režīmā man nebija ne auksti, ne karsti. Braucu kā “parastā” auto.
    • Arī šajā braucienā man nebija ne mazākās aizķeršanās ar uzlādēm (jo to bija maz) un es ārpus Rīgas gandrīz nekad neesmu redzējis uzlādējamies elektroauto. Acīmredzot, mums to vēl ir ļoti, ļoti maz un visi koncentrējas ap Rīgu. Tādējādi E-mobi ātrās uzlādes staciju tīkls šobrīd (ārpus Rīgas) ir plašs un pieejams.
    • Galvenā atziņa pēc šī brauciena man palika tāda, ka šāds Hyundai Ioniq Electric principā šobrīd ir jēgpilnākā elektroauto izvēle vairumam no mums. Tas maksā jaunam elektroauto pieņemamu naudu un piedāvā pietiekamu nobraukumu, ātru uzlādi un pietiekami daudz vietas salonā. Praktiska izvēle arī ģimenēm ar vienu vai diviem bērniem.

    Jauni 1000km elektroauto testi jau pavisam drīz!

    Paldies par milzīgo atsaucību pie šo 1000km braucienu video un rakstiem! Tas tikai pierāda to, ka šāds saturs ir noderīgs un interesants. Jau tuvākajā laikā ir saplānoti šādi paši 1000km testi arī Nissan Leaf e+, BMW i3, Nissan e-NV200 un Renault Zoe.

    Komentāros vari padalīties arī ar citiem elektroauto, kas šādā formātā obligāti būtu jānotestē!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    79 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Cits
    17.05.2020 18:57

    Liels paldies par apskatiem! Jau ilgāku laiku domāju par elektro auto iegādi. Šāda reālā, neizpušķotā pieredze ļoti noder.

    fosīls
    21.05.2020 11:59

    Kristap,būtu interesanti noskaidrot izmaksas kopā uz 100k/km
    .Apkopes,okta/kasko,garantijas remonti,pēc garantijas remonti?

    Johans
    17.05.2020 19:45

    galamērķī iebraucu ar 2-3% uzlādes atlikumu. Šādi izlādēt auto bieži gan nav rekomendējami. – visi bateriju spečuki atkārto, ka Li-Ion bateriju regulāra izlādēšana zem 20-30% robežas (citi min pat 40%) būtiski ietekmē baterijas dzīves laiku un ietilpību. Viena lieta ir telefons, ko var viegli uzlādēt kaut no pauerbankas, ja nav pieejama rozete (kā autobusā vai lidostā, piemēram). Ar auto, skaidra lieta, ja neesi ticis līdz galam, tad brauksi kamēr kust – nestumsi jau, lai sataupītu bateriju.

    Būtu interesanti palasīt par testiem “Juris savu auto 5 gadu garumā kārtīgi uzlādēja, lai nenāktos braukt ar sausu bateriju” un “Savukārt Anna auto uzlādēja kā pagadās, regulāri izlādēja bateriju līdz 1-2% līmenim un pēc pieciem gadiem, servisā veicot baterijas diagnostiku, …..” bez pārspīlējumiem un šausmu stāstiem, bet tīri no praktiskā viedokļa – ko īsti mēs varam sagaidīt vienā un otrā variantā.

    Janis Liepins
    18.05.2020 10:17

    Vai tad veciem Leef tieši tā nav? Cik autosarunās redzēts / dzirdēts, tieši Līfa baterija ir iemesls to nepirkt pavecu. Tur kautkas vēl ar slēgumu gan bija, kas degradē bateriju

    Krotow
    21.05.2020 13:12

    – auto nekad nav lādēts pie ātrās uzlādes stacijām un vispār lietojis tikai dziļi ticīgs cilvēks…
    Šim lūdzu piemērus studijā!

    fosgēns
    21.05.2020 13:46

    No šādiem apgalvojumiem ir jēga tikai tad, ja baterijas kontrolieris māk parādīt statistikas par uzlādēm – reizes, stundas, ampērus un ko nu vēl, t.sk. ātro uzlāžu skaitu. Ticēt zvērestiem ka uzlāde notikusi vegāniski un saskaņā ar halal, bez faktiem – tas ir tas pats, kas ticēt pestītāja atnākšanai.

    Arčiņš
    18.05.2020 16:15
    Reply to  Johans

    Bateriju mūžu viss vairāk ietekmē karstums tad nāk pilnā 100% uzlāde (kas nav iespājama dēļ bufera) un laiks. Dziļā izlāde bateriju mūžu gandrīz neietekmē. Tāpēc labāk lādēt no 0-80 nevis no 20 -100. Tas neattiecas uz skābju sārmu un visādām citām aizvēsturiskām baterijām.

    Johans
    17.05.2020 19:49

    3 eiro uz simtu – tas ir tikai nedaudz lētāk, kā gāzētājiem (3.5, pēc pieredzes). Nu, droši vien elektroauto kopējā ekspluatācija un apkopes ir tik lēti, ka saliek gāzei vienos vārtos. OK, eauto nav jāmaina eļļa un jālej benža uzkodām, kamēr uzsilst gāzes saimniecība.

    Dzintars Peipa
    20.05.2020 15:50
    Reply to  Johans

    Bet benzīns/ gāze nepaliksi uz ceļa, nebūs speciāli jāgaida 2+ pat 16 stundas “uzpildi”…. bet izmaksu ziņā ja 31 000 pret 17 000, vai 1,5€ uz simta, ierobežojums 300+ km. Sliecos vēl joprojām uz iekšdedzes dzinēju… ja runa par piepilsētā lietošanu , tad jā protams e auto….

    fosgēns
    21.05.2020 13:24
    Reply to  Dzintars Peipa

    Pagaidām elektriskie uato ir piepilsētas transports, to jau neviens neapstrīd.

    fosgēns
    21.05.2020 13:51

    1000km var mierīgi nobraukt arī ar divriteni – bez jebkādām problēmām. Var braukt ar velo no Aļaskas uz Ugunszemi (populārs maršruts velotūristiem) vai otrā virzienā.
    Cita lieta, vai visi to uzskatīs par OK ikdienas transportu garajās distancēs.

    fosgēns
    21.05.2020 13:56

    Piekrītu – attālums NAV problēma. Uzlādes iespējas un laiks IR problēma, vismaz pagaidām.

    fosgēns
    21.05.2020 14:10

    Par laimi, ar privāto transportu attieksmei tiešām ir liel nozīme….kamēr ārējie faktori nediktē savus ierobežojumus.

    fosgēns
    21.05.2020 14:23

    Lūk, lūk….un dzīvē ir arī citas lietas, kas negaida….nu, vienai dzemdēšanas reizei var atrast risinājumu, bet ja eauto īsti neder pie noteiktiem scenārijiem – tajos tas īsti neder. Gan jau ar laiku izdomās eleastīgākus risinājumus, kaut vai ;atri maināmas baterijas (vienota standarta! lai nav nissan baterijas, kas neder opelim utt.)

    Kāds
    23.05.2020 14:07
    Reply to  fosgēns

    Tesla jau sen atpakaļ izstrādāja ātri maināmas baterijas – https://www.youtube.com/watch?v=H5V0vL3nnHY

    Prakse parādīja to, ka teorijas ir un paliekt tikai teorijas. Bateriju ātrā nomaiņa bija “kruta” ideja pirms Tesla praksē to izmēģināja un nonāca pie citiem secinājumiem.

    Cilvēks
    17.05.2020 22:15

    Paldies par viegli lasāmu, strukturētu informāciju! Gaidu nākamos testus.

    Alvis
    17.05.2020 22:24

    Kad būs apskats e-Golfam?
    Manuprāt VW Golf un BMW i3 ir šobrīd reālākie auto ko nopirkt, tieši attiecībā auto cena pret nobraucamajiem km.

    Krotow
    18.05.2020 11:52
    Reply to  Alvis

    e-Golfa vietā jēdzīgāk būs testēt ID.3, kad tas parādīsies Latvijā.

    Krotow
    18.05.2020 12:33

    Kad varēsim sākt runāt par nopietnu otrreizējo elektroauto tirgu, bez uzlādes vietām parādīsies vairākas jaunas aktuālās tēmas. Elektriskajam auto baterija ir galvenais “dilstošais” elements. Virsbūve, motori un elektronika kalpos krietni ilgāk. Un drīz tirgū nonāks jauna lētāku un ietilpīgāku bateriju paaudze. Nebūs brīnums ja kādam citādi jēdzīgam elektrauto bateriju un uzlādes kontroles shēmu varēs nomainīt uz krietni modernāku (piemēram ietilpīgāka jaunas paaudzes baterija plus ātrās lādēšanas kontrolieris). Attiecīgi parādīsies gan pieprasījums gan piedāvājums. Pēc tam parādīsies “upgreida kiti no Aliexpress” :D

    tāpat
    18.05.2020 12:12
    Reply to  Krotow

    kad koderi Mumbajā saņemsies, tad arī varēs runāt par ID.3 atnākšanu….Starp citu, ID Software pagātnē sagādāja mazāk rūgtu brīžu nekā jaunā ID platforma.

    Krotow
    18.05.2020 14:36
    Reply to  tāpat

    Nejauc bumbierus ar kartupeļiem. ID Software ar VW MEB platformu nav nekāda sakara.

    tāpat
    18.05.2020 14:42
    Reply to  Krotow

    Neviens tos nejauc kopā – nelāgi, ka VW apgrābstīja nosaukumu, ko labieši atceras ar siltām jūtām)

    Krotow
    18.05.2020 16:17
    Reply to  tāpat

    Ja nu kādam ID Software ir fetišs… nu labi, katrs nostaļģē pa savam :P Man VW ID.x ar Karmaka firmu gan neasociējās.

    Kaspars Meinerts
    17.05.2020 22:43

    Paldies par kārtējo elektroauto apskatu, bet runājot par video, man liekas, ka būtu forši, ja šādu video garums būtu 15-20 minūtes, ko arī piekopj lielākā daļa ASV un Eiropas apskatnieki. Jo ieraugot stundu garu video, nedaudz apgriežas dūša, lai nospiestu PLAY. Kā arī iesaku varbūt paņemt kādu pārinieku līdzi, lai pašam nebūtu jāfilmē braucot.

    Zigs
    18.05.2020 06:51

    Pareiza pieeja,spēles noteikumus spēles laikà parasti nemaina.
    Lai būtu objektīvi testi visi auto jātestē maksimāli vienados apstākļos.
    Kad visi pieejamie elektroauto būs notestēti,tad var domāt ar formāta maiņu.
    Un Youtube tak var rullīti patīt uz priekšu!
    Būtu interesanti kādu ķīnieti vai amerikāni notestet,bet tie jau laikam oficiāli nav Latvijā pieejami.

    nav laika
    18.05.2020 11:45

    Mērķauditorijai, kura būtu gatava nopirkt šādu auto – diez vai ir laiks skatīties 1h garus video.. Tas pats šeit bieži pieminētais AcademeG iespiež ļoti daudz info max 40min garos video un tas jau ir ilgi. Skatīties 1h garus apskatus laika ir tikai skolniekiem. Labprāt noskatītos pats, bet nav laika tik gariem apskatiem.

    Uğis
    19.05.2020 01:20

    Šie pilnīgie video apskati noteikti ir vērtība tiem, kas grib saņemt izsmeļošu informāciju. Man patīk. Tāpat kā 1000km brauciens ir daudz vērtīgāks par auto apstaigāšanu ar kameru un specifikācijas nolasīšanu.
    Kopš ir šie 1000km testi, secinu, ka sāku sekot kursoram arī šajā formātā ne tikai ceturtdienu tehnoloğiju podkāstos.
    Tā turēt, reāli informatīvi un vērtīgi!

    Edgars K
    19.05.2020 11:09

    Uztaisi aptauju, cik cilvēki reāli noskatās visu video. Es pats, ja atveru, fiksi izklikšķinu cauri un veru ciet. Dzīvē ir vērtīgākas lietas, ko darīt.

    25.05.2020 09:04

    Neko nesamazini! Tiem kas nopietni meklē autiņu izbauda katru sekundi no tā video! Pārējie ir +- ir atkarīgi pie regulārām dopamīna devām. Lai spēlē savus candy krešus, ja nespēj nosēdēt. Top gear arī gāja stundu! :)

    megafons
    18.05.2020 11:13

    Stunda mūsdienās – tas ir bezgala gari. Ir jābūt milzīgam uzticības un kvalitātes reitingam, lai izliktu stundu garu video. Ja kāds skatās normālajā ātrumā un nepārtinot – visu cieņu, tad jau nav tik slikti.
    Man gan šķiet, ka informatīvi būtu 20min. bez lieka ūdens, bet stunda – ar ievadu, intrigu, atrisinājumu, kulmināciju un žākstīšanos – šovs. Bet ja jau saturs ir tik unikāls, ka nekā tamlīdzīga nav angliski – var taisīt stundu, kaut divas – tāpat skatīsies)

    Skābene
    18.05.2020 10:20

    Varbūt nākamajā apskatā var iekļaut arī uzlādi Elektrum uzlādes punktā, lai var salīdzināt no lietošanas ērtuma ar E-mobi.

    Andis
    18.05.2020 12:40

    Vai plānots apskatīt arī kādu no Tesla elektroauto?

    Skābene
    18.05.2020 14:22

    https://teslabaltic.lv/ raksta, ka rīgā esot 2 autorizēti servisi un varot pasūtīt kādu tesla vien vēlies? Tie ir šarlatāni, jeb kaut kāda saistība ar Tesla tomēr ir?

    Krotow
    18.05.2020 16:28

    Pāreja no grozāmām pogām uz “glaudāmām” ripiņām tiešām ir maigi izsakoties nepārdomāts gājiens. Tumsā un uz aklo ar pirkstu meklēt vietu, kas jābaksta skaļuma vai temperatūras regulēšanai, tiešām ir ļoti neērti. Var gan saprast iemeslu – grozāmā enkodera un kapacitatīvās joslas cenas manāmi atšķiras. Vecais stāsts par pāris zaļo ietaupīšanu miljons auto partijai. Un kapacitatīvo joslu var vienkārši pielīmēt zem dekoratīvā paneļa. Kur enkoderim vajadzēs arī caurumus kloķim un stiprināšanai, lai braucēji ar līkām rokām neizlauž :)

    18.05.2020 16:57

    Vēlējos pateikt paldies Kristapam par ieguldīto darbu!
    Pašlaik vēl neredzu, kā cilvēki varētu pāriet uz šo tehnoloģiju.
    Ar mazlitrāžas benzīnu + LPG reāli sanāk lētāk pārvietoties (gan īstermiņā, gan ilgtermiņā) nekā ar jebkuru elektro auto.
    Ja cilvēki sāks oponēt, tad nepieciešams paskatīties, kas notiks ar uzturēšanas izmaksām pēc 5-8 gadiem.
    Benzīnam tas viennozīmīgi būs lētāk nekā elektro auto.

    19.05.2020 02:24

    Teslas un Apple mērķauditorijas pilnīgi noteikti pārklājas.

    Justin Case
    19.05.2020 07:42
    Reply to  pastnieks

    Uz doto brīdi elektroauto ir perfekts ģimenes otrais auto ja dzīvo…nu teiksim Mārupē, bet strādā Rīgā. Viegla pārvietošanās + bezmaksas stāvvietas. Atbrauc mājās, vakarā pieslēdz pie rozetes un no tīra brauc atkal.

    KKTK
    18.05.2020 23:16

    Ieteikums, piefiksējiet katrā posmā cik bija āra temperatūra.

    Edgars Smirnovs
    18.05.2020 23:35

    Paldies par visiem elektro auto apskatiem.
    Tik gribēju teikt, ka ļoti gribētos, pēc ieplānoto elektro auto testiem, lai jūs izveidojat kādu atsevišķu rakstu kas būtu ka apkopojums un detalizēts salīdzinājums visiem testētajiem transporta līdzekļiem gan konspekta gan tabulas veidā. Nav pretenziju arī pret pārpublicētu tehnisko parametru, gabarītu u.tml. detaļu iekļaušanu šajā salīdzinošajā kopsavilkumā. :) Ja vien to atļauj jūsu sadarbība ar dīleriem?
    Man, kā elektro auto īpašniekam un noteikti arī kā vistiešākajai un ieinteresētākajai nākotnes mērķauditorijas daļai, būs ļoti vērtīgi saņemt kādu konsolidētu, tajā pat laikā izvērstu informāciju par mūsu teritorijā pieejamajiem elektro auto.
    Būtu ļoti feini ja jums izdotos dabūt un iekļaut šajā testu sērijā tesla auto ģimenes locekļus. ;)
    Jebkurā gadījumā – paldies! Prieks, ka ir šī rakstu sērija.

    Justin Case
    19.05.2020 07:35

    Paldies, interesanti bij paskatīties.
    Man būtu 2 ieteikumi nākotnes reportāžam :)
    1. Veikt tādu pašu testu ar kādu no autiņiem, bet tikai ziemā (kad laukā ir -5…-10)
    2 Būtu interesanti uztaisīt testu ar tieši tādiem pašiem autiņiem, bet tikai teiksim jau 2..3 gadus veciem.

    Павел Краснов
    19.05.2020 09:46

    interesē reālais pateriņš, nevis tas, ko uzrāda ‘instrumentu panelis’, t.i. ar pilno akumulātoru nobrauc, fiksē cik km, un pēc tam uzlādē līdz 100%,
    pēc pierēdzes varētu būt pluss 10-18% pie to, kas uzrāda instrumentu panelis

    Krotow
    19.05.2020 11:36

    Izskatās ka Kursora sieviešu kontingentam te nav ko piebilst. Nez, viņas elektroauto nemaz neinteresē? :)

    Krotow
    20.05.2020 08:33

    Vai arī cer ka puiši visu nokārtos un pievedīs jauno auto pie gultas kopā ar puķēm un šampanieti.

    Artis
    20.05.2020 06:58

    @Kristaps Tā nebija norāde, ka tagad jātestē 4000 eiro auto. Tā bija norāde uz to, ka 52% iedzīvotāji šādus e-auto vēl ilgi nepirks. Gan jau no atlikušajiem 48%, vismaz 25% ir, kuri auto iegādājas par max 10k eiro, tad tie arī nav īsti e-auto pircēji… Rezultātā, LV e-auto +/- ir un būs tikai Rīgas un pierīgas turīgāko iedzīvotāju mantiņa, vai kam līzings/kredīts ir otrā laulene…

    Starp citu Kuldīgā, kur atrodos daudz laika, arī ir e-auto uzlādes punkts (man liekas, ka nu jau kādus divus gadus). Pa šo laiku esmu redzējis, ka e-auto uzlāde tiek veikta 2x reizes…

    PS. Bet “Pīsiņš”! Tas labi, ka testē šīs lietas un par to informē lasītājus. Vismaz tie kļūst gudrāki, ja ne brauc ar e-auto

    Jānis
    19.05.2020 13:13

    Njā, pie mums pagaidām vienīgais jēdzīgais auto, ko pirkt ir Kona, varbūt vēlāk tas ID.3 (4) u.c.
    Varbūt ir vērts uztaisīt arī e-niro apskatu? Bet no otras puses, tas ir gandrīz tāds pats kā Kona tā kā laikam nav jēgas un bonusā bezsakarā maksās par 10k dārgāk…

    fosīls
    19.05.2020 16:25

    .

    TopStar
    20.05.2020 23:48

    Vot tā tabuliņa riktīgi laba. Uzreiz var redzēt kurš auto ir efektīvāks un labāks

    Reklāma