Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija uzdevusi sociālajiem tīkliem izdzēst ar terorismu saistītus ierakstus stundas laikā

    Jaunākie raksti

    Lielākie pasaules sociālie tīkli un tehnoloģiju uzņēmumi ir Francijas valdības gardākais kumosiņš, jo neskaitot jau uzliktos sodus Apple un Google, tā šobrīd pieprasīs gan Facebook, gan Twitter platformām 1 stundas laikā izdzēst ar pedofiliju un terorismu saistītos ierakstus.

    Šis ir uzskatāms par ļoti īsu laika periodu un realizācija var nebūt tik spīdoša, kaut arī Facebook ir gan savas speciālās komandas, gan ārpakalpojuma uzņēmumi, kuri tieši nodarbojas ar dažādas negatīvas, neētiskas un bīstamas informācijas kontrolēšanu un ierobežošanu. It īpaši pandēmijas laikā ir ļoti svarīgi kontrolēt dažādu viltus ziņu izplatīšanu, vai kādus aicinājumus uz agresīvām darbībām, dzīves izbeigšanu un līdzīgām lietām.

    Reklāma

    Ja šī informācija netiks izdzēsta stundas laikā, tiks piemērots 4% sods no uzņēmuma globālās peļņas. Un tas ir visai daudz, pat ļoti daudz. Tikai laiks rādīs, cik naski Francijas valdība kontrolēs šo nosacījumu izpildi un attiecīgi sodīs uzņēmumus. Likums attiecas arī uz citiem sociālajiem tīkliem.

    Šajā nedēļā Francija pieņēmusi jaunu likumu, kas aizliedz naida runu sociālajos medijos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    15.05.2020 11:22

    uzrakstīšu vēlreiz jau sen izteikto domu — kas liedz sejasgrāmatai un čivinātājiem izslēgt pieeju Francijai pēc IP adrešu lauka? tiešām zaudēs milzīgu ienākumu daļu, vai tomēr soda nauda no apgrozījuma būs lielāka?

    un kā nesaistītu postscriptum — īstenībā man patīk Francijas likumdošana, kas atļauj reverse engineering. žēl, ka tā nav visur, nu vismaz EU.

    Reklāma