Web Analytics
More
    Reklāma

    Epic izziņo fotoreālistisku Unreal Engine 5 ar PlayStation 5 video

    Jaunākie raksti

    Epic Games šobrīd pazīstams kā pasaulēs populārākās spēles Fortnite autors, bet iepriekš Epic vārdu pasaulē nesa daudzu spēlīšu pamatā esošais Unreal Engine. Unreal Engine nav atjaunots sešus gadus, bet Epic nav gulējis – drīzumā gaidāma jauna Unreal Engine versija ar fotoreālistisku pasaules attēlojumu.

    Unreal Engine 5 fotoreālistiskās iespējas parādītas kopā ar PlayStation 5 demo video, turklāt šis video netika renderēts pirms demonstrācijas, video nāk tieši no PlayStation 5 tā sauktā dev kit (izstrādātājiem paredzētās PlayStation 5 konsoles versijas).

    Reklāma

    Unreal Engine 5 veidots tā, lai pie spēlētājiem arvien plašāk nonāktu 4K izšķirtspējas spēlītes. Epic Games uzsver, ka Unreal Engine 5 palīdzēs arī mazākiem spēļu veidotājiem izstrādāt ļoti iespaidīgus vizuālos efektus spēlītēs. Izstrādātāji pie Unreal Engine 5 preview versijas tiks 2021. gada sākumā, bet Unreal Engine 5 gala versija būs pieejama 2021. gada nogalē.

    Epic arī norāda, ka spēļu veidotājiem nekas nebūs jāmaksā par Unreal Engine 5 izmantošanu līdz spēles ienākumi sasniegs 1 miljonu dolāru, pēc tam Epic ņems 5% no ienākumiem, bet, ja spēli izvietos Epic Games Store, arī pēc 1 miljona sasniegšanas nekas nebūs jāmaksā par dziņa izmantošanu.

    Sagaidāms, ka sākotnēji Sony spēs saražot vien aptuveni 5 līdz 6 miljonus PlayStation 5 konsoļu. Līdz 2021. gada martam Sony grasās piedāvāt tikai 5 līdz 6 miljonus konsoļu, jo PlayStation 5 cena varētu būt gana augsta un potenciālie pircēji varētu vēl kādu laiku palikt uzticīgi PlayStation 4. Tiek uzskatīts, ka PlayStation 5 maksās kaut kur starp 499 un 549 dolāriem, jo Sony izmanto ātrus NVMe SSD un jaunākās paaudzes AMD RDNA 2 ar ray-tracing kodoliem.

    PlayStation 5 cenu noteikti ietekmēs Microsoft lēmumi par Xbox Series X cenu. Vienas PlayStation 5 konsoles uzbūve Sony izmaksā ap 450 dolāriem, tā arī varētu būt zemākā iespējamā PlayStation 5 cena, ja vien Sony negrasās ieslīgt nelielos mīnusos pirms sāk nākt nauda no spēļu iegādes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    14.05.2020 11:13

    OK, pēc diviem gadiem varēs domāt par jaunas video kartes pirkšanu.

    Krotow
    14.05.2020 12:28

    Fotoreālisms tiešām vienmēr ir bijis UE stiprā puse. Cerams ka spēlēšana 1080p izšķirtspējā no 4K optimizācijām necietīs. Taču jaunu videokarti jaunāko AAA klases spēļu spēlēšanai pēc pāris gadiem tāpat visiem 8-10-gadīgo dinozauru īpašniekiem vajadzēs. Un procesoru arī. Pārbaudīts praksē ;)

    Tiem, kas nezina vēsturi: Epic ir Unreal un Unreal Tournament spēļu autors. Fortnite parādījās daaaaaaaudz vēlāk.

    14.05.2020 12:33

    pietrūkst unreal tournament, varētu jaunu daļu ari izveidot

    Krotow
    14.05.2020 12:42
    Reply to  nostaļģija

    UT4 diemžēl neuztaisīja līdz galam. Lai gan no Epic veikala tehnisko demo par brīvu joprojām var ielādēt izmēģināšanai. Cerams, ka kādreiz to pabeigs.

    Reklāma