Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen elektriskais krosovers ID.4 jau nonācis ražošanā

    Jaunākie raksti

    Volkswagen šajās dienās, acīmredzami, ieviesis nedaudz lielāku skaidrību savas ID elektroauto līnijas plānos, jo ir publiskota informācija par ID.3 pasūtījumu veikšanu, kā arī ražošanā parādījies ID.4 SUV modelis, kurš būs pirmais no jauno elektroauto saimes ar pieejamību visā pasaulē.

    ID.4 būs salīdzinoši maza izmēra SUV (krosovera) tipa automašīna, kas balstīta uz ID CROZZ koncepta. Izmēru ziņā tas līdzināsies Tesla jaunākajai Model Y automašīnai. Pirmās ražošanā nonākušas aizmugures piedziņas versijas, bet pilnpiedziņa sekos vēlāk. Kaut arī nav zināma plašāka tehniskā informācija, aptuvenais nobraukums WLTP ciklā būs 500 km, kā arī lētākās versijas cena varētu sākties pat ap 40 000 USD, taču visdrīzāk šāda versija nebūs ar tik lielu nobraukumu.

    Elektriskais krosovers iezīmēs jaunu ceļu Volkswagen attīstībā, jo tas būs pirmais elektroauto ar jauno MEB elektrisko piedziņu, kurš būs pieejams galvenajos auto tirgos – Eiropa, Ķīna un ASV. Piemēram, ID.3 modelis nebūs pieejams ASV, taču to var skaidrot ar amerikāņu vēlmi pēc lielākām automašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Liepins
    08.05.2020 17:58

    Man tomēr liekas idiotiski auto, kura forma nodrošina lielāku enerģijas patēriņu dēļ lielākas gaisa pretestības, aprīkot ar dzinēju, kura lielākais trūkums ir veicamā distance. Turklāt distance aug ar būtisku pašmasas un cenas pieaugumu.
    Attiecīgi elektrisks krosovers automātiski nozīmē vai nu: 1. Normāla cena, bet nelietojams vai 2. Nekonkurētspējīga cena un milzīga pašmasa.

    Kartupelis3
    09.05.2020 00:37
    Reply to  Janis Liepins

    Man kāreiz liekas, ka krosovera koncepts neattaisno savas priekšrocības dēļ palielinātām izmaksām degvielas izpildījumā. Bet ar elektrību sanāk, ka palielināta patēriņa u.c. izmaksas ir praktiski minimālas. Jā sākuma cena būs lielāka.. bet par 30-50k pirkt mazauto tikai lai tālāk aizbraukt ar neceļas.. kopumā jau piekrītu, tik liekas nav tik traki.. ja vēl āķi varētu uzstādīt..

    Krotow
    11.05.2020 12:09
    Reply to  Janis Liepins

    ID.4 vairāk domāts ASV tirgum, kur “resna” izskata auto ir lielā cieņā un SUV šobrīd ir visvairāk pārdotākā auto klase. Piepilsētu privātmājās dzīvojošajiem būs labs diezgan.

    11.05.2020 15:56
    Reply to  Janis Liepins

    Nu nenozīmē gan to automātiski..

    Teslas ķieģeļa truckam ir tas pats ~0.3 gaisa pretestības koeficients kas B6 passatam. Neatradu nekur id4 konkrēti (tikai id3 ar 0.26), bet domāju, ka gan jau tas pats 0.3 ir, tā kā nav nekāda pārmērīga mīnusa šādai virsbūves formai, pretēji ikdienas ērtībām (par tirgus pieprasījumu nemaz nerunājot).

    Reklāma