Web Analytics
More
    Reklāma

    Mobilo telefonu pārdošanas apjomi kritušies par 13%

    Jaunākie raksti

    Pirmais ceturksnis mums jau ir aiz muguras, tāpēc ir iespējams atskatīties uz mobilo telefonu pārdošanas apjomiem un novērtēt reālo vīrusa ietekmi tieši marta mēnesī. Jau iepriekš bijām ziņojuši, ka viedtālruņu tirgus bija sācis strauji kristies vīrusam sākoties.

    Kamēr Apple prezentējis savus gada pirmo trīs mēnešu rādītājus, kas nokritušies par 8%, tikmēr analītiķi no uzņēmuma Canalys novērojuši, ka šobrīd ir zemākais mobilo tālruņu pārdošanas apjoms kopš 2013. gada, un salīdzinot ar 2019. gada pirmo ceturksni kritums ir par 13%.

    Reklāma

    Kaut arī iesākoties 2020. gadam telefonu ražotāji bija uztraukušies kā tiks apmierināta lielā pircēju vēlme, vīrusam iestājoties, viss itin ātri apgriezās kājām gaisā. Sagaidot, ka tieši otrais ceturtksnis parādīs īsto triecienu piegādes apjomos un finanšu rezultātos, jo aprīļa un maija mēnešos varētu atspoguļoties reāla situācija, kad cilvēki neizvēlas ieguldīt tūkstoš eiro vērtā dārgā gala telefonā.

    Samsung un Huawei šajā laikā zaudējuši jau 17% no saviem pārdošanas rādītājiem, bet vietējie Ķīnas ražotāji Xiaomi un Vivo ir ieguvuši attiecīgi 9% un 3% pārdošanas apjomu pieaugumu. Iespējams, tas saistīts ar to, ka rūpnīcas Ķīnā atsāk savu darbu, kas arī ir galvenie telefonu detaļu ražotāji, un cilvēki šobrīd izvēlas iegādāties lētāku vietējo produktu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rudzu rikas
    03.05.2020 13:01

    Nu cik tad var pirkt tos telefonus kā spēlmantiņas, ik pa pusgadam jaunu. Patērētāju sabiedrība, ibio. Es paņēmu jaunu pēc vairāk nekā 3 gadu lietošanas. Un tam bija pamatots iemesls. Ja gribētu varētu turpināt izmantot arī iepriekšējop un pat iepriekšējo pirms iepriekšējā :)

    Diso
    03.05.2020 13:56

    Nav vairs tik lielu inovāciju un pieejamas cenas, lai pirktu jaunu telefonu katru gadu

    Reklāma