Web Analytics
More
    Reklāma

    Viedtālruņu tirgus gāžas negaidīti lielā ātrumā

    Jaunākie raksti

    Apple vēl februārī paziņoja, ka nebūs iespējams sasniegt nospraustos finanšu mērķus šī gada pirmajiem trim mēnešiem, jo vīrusa plosīšanās ir būtiski ierobežojusi ne tikai pieprasījumu pēc viedierīcēm, bet arī to ražošanu un pēcapkalpošanu (servisa pieejamību).

    Šobrīd sāk parādīties pirmās aplēses par viedtālruņu tirgus kritumu. Strategy Analytics vēsta, ka februāris bijis sliktākais mēnesis viedtālruņu pastāvēšanas vēsturē – piedzīvots milzīgs tirgus apjomu kritums. Viedierīču ražotāji februārī piegādājuši viens 61.8 miljonus ierīču, kas ir 38% kritums pret pagājušā gada 99.2 miljoniem februāra mēneša laikā.

    Reklāma

    Strategy Analytics pagaidām nav snieguši aplēses par katru viedtālruņu ražotāju atsevišķi. Tiek pieļauts, ka Apple iPhone pārdošanas kritums varētu būt jūtami mazāks par vidējo 38% kritumu. Jāņem gan vērā, ka februārī nekas neliecināja par nepatikšanām Eiropā un ASV, kas liek domāt, ka marts būs vēl trakāks mēnesis viedtālruņu tirgum.

    Visticamāk, datoru (to komponenšu un jau gatavo galddatoru) un klēpjdatoru tirgus martā un nākamajos mēnešos uzrādīs iepriekš nekad neredzētu pieprasījuma kāpumu, jo no mājām strādā ne tikai pieaugušie. Mājās paliek un no mājām mācās arī bērni. Viedtālruņa ekrānā mācības varētu nesekmēties.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    26.03.2020 11:05

    Burbulis sāk nolaist gisu un cilvēki sāk saprast, ka tas vied verķis nav tas pats svarīgākais par ko atdot milzu naudu.

    26.03.2020 14:54
    Reply to  azad

    Jo vēders – dievs visaugstākais,
    Un katris pats sev tuvākais,
    Tiklīdz kā izsalcis.

    — Veidenbaums

    KKTK
    26.03.2020 11:19

    Interesanti par cik nokritīsies tirgus visādām resnuma (lasīt fitnesa) uzskaites ierīcēm?

    azad
    26.03.2020 11:24
    Reply to  KKTK

    Ja telefonam ir vismaz loģiska funkcija, tad viedpulksteņi, aproces ir tikai interesanta fīča, kas tev nekādu būtisku labumu nedod. Tikai rāda tev datus, ko vari intereses pēc apskatīt un analizēt.

    Viesturs Grabovskis
    26.03.2020 12:04
    Reply to  azad

    Negribu piekrist, ka tikai interesanta fīča. Kopš izmantoju trekošanas ierīci esmu jau vismaz 17kg samazinājis svarā. Tas palīdz disciplinēt, izpildīt uzliktos mērķus aplikācijā, sekot tam, cik kilometrus nostaigā, nobrauc ar velosipēdu, cik ūdeni izdzer un t.t.t. Daudz ērtāk un interesantāk, nēkā veikt kādus pierakstus uz papīra vai elektroniski piezīmju bolokā. Aproce arī apsveic ar sasniegtajiem mērķiem, kas dod gandarījumu un liek iet uz priekšu un sasniegt jaunus mērķus. Ļoti labi, ja var sasaistīt draugus, kas konkrēto risinājumu arī izmanto un sacensties savā starpā, arī tas stimulē, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, sava veida azarts.

    KKTK
    26.03.2020 12:12

    Tas ir tikai apsveicami, ka kādam tas palīdz ieturēt režīmu. Cik ilgi lieto?

    Viesturs Grabovskis
    26.03.2020 12:31
    Reply to  KKTK

    Trīs mēnešus. Interese nav zudusi un turpinu aktīvi trekot visas aktivitātes un, tagad pēdējās dienas regulāri (katru dienu) veicu svaigā gaisā +/- 4km pastaigas ar kājām, ieturot distnaces 2km no citiem, kas pārvietojas. Piekoriģēju maršrutus, lai būtu ne mazāk par 4km noiets vienā pastaigas reizē. Pēc tam var izskatīt noieto maršrutu, kartē. Kad vēl bija iespējams apmeklēt soprta zāli, piekoriģēju slodzes, lai nebūtu sirds pulss lielā pīķī. Līdz tam, tam tā neskoju līdzi, kad gāju uz sporta zāli. Teikšu tā, līdz nebija aproces, nebija tāda stimula tik aktīvi darboties. Iepriekš izmantoju telefona iespējas, lietojot Endomondo aplikāciju (bet tas nebija tik ērti), tur arī nebija sirds pulsa, bez aproces. Tagad arī sasaistīju to aplikāciju ar Aproces iegūtajiem datiem. Saslēdzu kontus kopā starp Endomondo un Fitbit. Kopš aproces iegādes arī atsāku baseina apmeklējumus, katru nedēļu 1x, kas tagad ar slēgts :-( Aproce arī ļoti labi trekoja, nopeldētos kilometrus.

    26.03.2020 14:43

    @Viesturs Grabovskis forši pārrakstījies ieturot distnaces 2km no citiem :D

    Latviets
    27.03.2020 18:06

    Es bez nekādām gudrām un dārgām tracking ierīcēm pagājušā pavasarī nometu 15kg… No 95 uz 80kg. Divu mēnešu laikā. Jo vienkārši nospraudu sev mērķi.. Nebūt tik izplūdis vasarā.. Paskrēju, cilāju mājas apstākļos hanteles un vingrinājumus youtūbē meklēju un pildīju svaigā gaisā kas kopumā ir totāli bezmaksas. Ā Un ēdu mazliet veselīgāk… Protams nebija viegli jobaiz pieraduma, gribējās kko uzsnackot un tā… Bet turējos pretī tām iegribām.. Bet šad tad iegriežoties arī maķītī ;)
    Pirmie tauciņi sadeg ātri jo pēc otrā mēneša ka svars burtiski krita ikdienu svars tāds arī palika, nākamajā mēnesī darot to pašu tikai 1kg bija nost… Respektīvi vajadzēja sākt ieturēt kārtīgu diētu, skaitīt kalorijas un iet kādos speciālos maksas spēka trenniņos lai vairāk mestu nost… Ko negribēju darīt un tā es atkal pēc gada un garšīgām ziemassvētku u.c. Svētku pusdienām palaidos un šo pavasar svars atkal ir 90…
    Tā kā gudrām viedierīcēm ar svara zaudēšanu maz sakara…. Jo tev NEVAJAG gudru fit pulksteni pa 300€ un jaunāko flagmeni ar jaunākajiem sensoriem pa 1200€ lai zaudētu svaru… ;) vajag tikai pašapņemšanos un darīt lai to ikdienas tauciņu nomestu.

    Skābene
    26.03.2020 13:14

    Pilns nets ar video, kā finesa aproce mēra pulsu un skābeķļa piesātinājumu cieti žāvētai desai! Desai ir pulss, bet laikam tāpēc, ka vēl nav sagriezta! :)

    azad
    26.03.2020 15:36

    Nevar noliegt, ka ir cilvēki, kam tas palīdz un motivē, bet ir arī tādi, kas tik apkarās ar jaunākajiem gadžetiem un sēž kā sēdējuši, uzkapj pa trepēm un skatās ko ir izdarījis:D Tāpat galvenais ir iet un darīt, uzstādīt mērķus un iet un darīt, tā aproce un pulsktenis neko neizdarīs cilvēka vietā. Bet nevaru apstrīdēt, ja cilvēkam palīdz un ir rezultāts.

    Krotow
    26.03.2020 17:57

    Tad ir jābūt spējai paklausīt ko tev saka verķis uz rokas. Parastajā variantā to var panākt tikai ar no cietuma brīvlaisto izsekošanas aprocēm ;) Uz brīviem cilvēkiem tas nedarbojas.

    Astro
    27.03.2020 02:11

    Kkā nejūtu, ka pulksteņa neesamība man traucētu nospraust mērķi un iet uz priekšu…

    Janis Liepins
    27.03.2020 09:28

    Vispār jau svars pamatā saistāms ar ēšanas paradumu maiņu. Pamatā tāpēc, ka lielāko daļu kaloriju tiek tērētas siltuma nodrošināšanai un orgānu funkcionēšanai. Aktivitātēm tur nav īpaši liela loma. Precīzāk apgriezti proporcionāla – muskuļu cm3 ir aptuveni 2x smagāks par tauku cm3. Attiecīgi ātrs svara zudums visbiežāk saistīts ar muskuļu masas zudumu.

    Jānis Bukovskis
    26.03.2020 12:25
    Reply to  azad

    Es aproci izmantoju kā modinātāju.

    deal?
    26.03.2020 11:23

    Mainu 20kg griķu un tualetes papīru 36 gab. pret jauno aifonu (nelietotu). Vecos modeļus nepiedāvāt.
    UPD: piedāvājums vairs nav spēkā, aifons jau uz galda. Varbūt pēc laika paņemšu arī otru, bet pagaidīšu mazliet un tad ju par 2x mazāku griķu daudzumu.

    Krotow
    26.03.2020 17:57
    Reply to  deal?

    Un kad ceptais gailis ieknābs dupsī un veikali izbeigsies, aifonu grauzīsi?

    Jes
    27.03.2020 08:32

    Varbūt beidzot nebūs vairs uzpūstas cenas 👍

    Latviets
    27.03.2020 17:53

    Protams! Ne jau tikai Latvānijā operatoru durvis ir slēgtas… Tādējādi cilvēki netiek ievilināti spontānam pirkumam, jo ieraudzījis veikalā spīdošu reklāmu un izdomājis f.ckit..
    Un īpaši tagad jauns ‘viedierīces’ pirkums lai pašikotu kur nu katrs.. Galīgi nav cilvēku prātos.

    Oto
    28.03.2020 08:18

    Apple un servisa pieejamība haha…

    Reklāma