Web Analytics
More
    Reklāma

    MasterCard bezkontakta maksājumi auguši par 40%

    Jaunākie raksti

    Fiziska nauda un mobilie telefoni mūsdienās ir vienas no visvairāk ar dažādiem mikrobiem un baktērijām apdzīvotajām lietām, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka koronavīrusa izplatības laikā, kad mums ir jāuzmanās no fiziska kontakta, bezkontakta maksājumi piedzīvo zvaigžņu stundu.

    MasterCard izpilddirektors norādījis, ka šajā laikā bezkontakta maksājumu daudzums pieaudzis par 40%, jo pircēji vēlas pēc iespējas vairāk izvairīties no fiziska kontakta, tāpēc tiek izmantota kartes pietuvināšanu terminālim, lai veiktu ātru maksājumu.

    Reklāma

    Šajā rādītājā iekļauti arī maksājumi caur Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, kuri tāpat tiek sasaistīti ar bankas karti. Paredzams, ka šī tendence noteikti turpināsies, jo cilvēki jau būs pieraduši pie ērtībām, kā arī paši tirgotājie būs pielāgojuši savas maksājumu sistēmas. Šis punkts gan vairāk attiecas uz ASV, jo Eiropā principā visur jābūt šādai norēķinu iespējai.

    ASV tikai 10% iedzīvotāju izmanto mobilo maksājumu iespējas, kamēr Ķīnā tie bijuši 80%. Īpaši liels pieaugums MasterCard gadījumā novērojams interneta veikalos, kas, protams, uz šo brīdi ir aizstājuši fiziskās tirdzniecības vietas.

    AvotsCNBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma