Web Analytics
More
    Reklāma

    Fairphone 3 būs pieejams bez Google servisiem

    Jaunākie raksti

    Pasaulē daudzas lietas ir paradoksālas, un kamēr mēs Kursorā vērtējam, ka jaunais Huawei P40 Pro telefons bez Google servisiem ikdienas lietotājam ir gandrīz nelietojams, tikmēr tepat ap stūri ikvienam Eiropas pilsonim ir iespējams iegādāties telefonus ar speciāli un labprātīgi izmainītu Android versiju bez Google lietotnēm un servisiem. Tas viss paredzēts tam, lai mobilā ierīcē nedalītos ar datiem.

    Šādu iespēju sniedz operētājsistēma /e/OS, kas ir speciāli pielāgota Android versija taču pilnībā bez Google iesaistes, kas, protams, savā ziņā liekas neloģiski, jo Android pamatā ir saistīts ar Google un tas ir Google produkts. Taču bezpeļņas organizācija norāda, ka tās mērķis ir mobilā telefona lietotājam droši lietot ierīci, neuztraucoties par to, ka tehnoloģiju kompānijai ik uz soļa ir pieeja datiem.

    Reklāma

    Ar /e/ operētājsistēmu iespējams iegādāties speciāli pielāgotu viedtālruni Fairphone 3, kā arī papildus pieejamas adaptētas Samsung S7, S8 un S9 versijas. Tātad vairākus gadus veci flagmaņi no Samsung, kas iet roku rokā ar organizācijas pirmsākumiem, kad tā speciāli pārdeva modificētus un atjaunotus Dienvidkorejas ražotāja tālruņus.

    Fairphone 3 iezīmē Eiropas Savienības noteiktās regulas, kuras šobrīd ierobežo Google praksi un noteikumus, kuri iepriekš ļāva pārdot ierīces tikai ar oriģinālu Android versiju, ļaujot Fairphone pārdot savu produktu ar speciāli pielāgotu Android operētājsistēmu. To iespējams lietot arī Latvijā, un tā cena mājaslapā ir 479,90 EUR.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    01.05.2020 18:44

    nopietni, Henrij? Kursorā nav populāri paust viedokli ārpus Google Play veikala. vai tik tu nepaliksi bez desas uz sviestmaizes šomēness ;)

    Kursors.lv
    01.05.2020 19:48
    Reply to  digitalk

    Chillax, šāda specifiska produkta gadījumā man ir diezgan vienalga, jo to tāpat pirks tikai gīki, kas saprot uz ko parakstās. Huawei gadījums ir savādāks, jo to var nejauši nopirkt arī parasts ierindas Pēteris vai Anniņa un tad būs pamatīgi vīlušies, ka “nekas nedarbojas”.

    Fakti
    01.05.2020 20:10

    Loti labi, ka smirdīgie google, spiegu, servisi nav pieinstalēti.
    Pēterītis un Anniņa varēs droši dzīvot.
    Vienīgi šim debilofonam cena par lielu, 180 – 280 EUR būtu OK.

    Kursors.lv
    01.05.2020 20:23
    Reply to  Fakti

    Sataisi.

    Eggy Mega
    04.05.2020 10:02

    Viņu mājaslapā gan teikts, ka FP3 ir ar pielāgotu OS, kas balstīta uz Android 9 un ietver Google lietotņu komplektu. Fairphone Open OS, kas ir uz FP2, uz FP3 nestrādā. Un tikai advancēti lietotāji var paši uzlikt to e/OS, kas arī ir tikai izstrādātāju versija. Tas to bildi uz šo tālruni pataisa citādu.
    https://support.fairphone.com/hc/en-us/articles/360032971751-Operating-systems-OS-for-the-Fairphone-3

    wils
    04.05.2020 14:50
    Reply to  Eggy Mega

    Domājams drīzumā būs – https://e.foundation/product/e-os-fairphone-3/

    Reklāma