Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft: Thunderbolt ir pārāk nedrošs, Surface ierīcēs to neredzēsim

    Jaunākie raksti

    Microsoft paziņojis, ka neizskatīs Thunderbolt pieslēguma standarta izmantošanu Surface klēpjdatoros un planšetdatoros. Microsoft saviem darbiniekiem iekšēji izsūtītā informācijā uzsver, ka Thunderbolt pieslēgums ir pārāk nedrošs, lai to izmantotu Surface ierīcēs.

    Thunderbolt izstrādāja Intel un Apple kopā, Thunderbolt tiek plaši izmantots Mac datoros, teorētiski Thunderbolt pieejams arī vairumā Windows datoru ražotāju modeļu klāstā. Microsoft no Thunderbolt bēg kā no uguns.

    Reklāma

    Microsoft uzsver, ka Thunderbolt pieslēgumam ir tieša pieeja pie datora atmiņas. Protams, tas nodrošina lielus datu pārraides ātrumus, tomēr Microsoft uzskata, ka šī nianse arī padara Thunderbolt pieslēgumu nedrošu.

    Apple savu Thunderbolt neuzskata par drošības draudu, jo Thunderbolt 3 tiek izmantots visos MacBook Pro kopš 2016. gada, MacBook Air kopš 2018. gada, jaunajos Mac Pro un arī Mini modeļos.

    Thunderbolt 3 var atrast arī Lenovo, Dell, Toshiba, Samsung, HP, Acer, ASUS un citu ražotāju datoros, kā arī USB Promoter Group nesen Thunderbolt 3 pārvērta par USB 4.

    https://twitter.com/h0x0d/status/1253917701719769088

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    29.04.2020 10:46

    I call BS – man liekas, ka drošības jautājums šeit ir sekundārs, drīzāk fakts, ka intel šo ir izstrādājuši kopā ar Apple ir galvenais faktors. Ja jau tiešām drošības jautājums būtu tik izteikts, lielākā daļa datoru ražotāju nebūtu šo ielikuši savos produktos.

    neco
    29.04.2020 10:51
    Reply to  Kaspars

    “Lielākā daļa” nav labs vērtēšanas kritērijs. Daudzi saka – ja jau cigaretes būtu tik kaitīgas kā to apraksta, tad kā var būt ka tās pārdod vairumā veikalu un kā var būt, ka vairums smēķētāju vēl nav nomiruši.
    Reizēm vairākums iet pa iemītu taciņu un samierinās ar trūkumiem.

    Fakti
    29.04.2020 11:57

    Microsoft ir pārāk nedrošs, tāpēc datoros to neredzēsim ;)

    Krotow
    29.04.2020 16:26
    Reply to  Fakti

    +100

    Usinss
    29.04.2020 13:16

    Pēc idejas tas nav vienīgais. Ja jau uzskata to drošību tik svarīgu, laid modeli bez thuderbolt un laid modeli ar. Tiem, kam vajag super, puper mega drošību, tie lai pērk bez, tiem, kas datoru lietos mājās un hakeris ciemos nenāks un nezags datorus info izgūšanai, tie lai pērk ar thunderbolt. kur problēma. Tik pat labi PCI-E arī pa tiešo ar CPU bez OS starpniecības ir…. WiFi kartes arī ielodētas, lai nevar pie pci-e pieslēgties??? diez vai.

    Kursors.lv
    29.04.2020 13:18
    Reply to  Usinss

    Tās tad būtu papildus dizaina un ražošanas izmaksas. Pieņemu, ka Microsoft jau tā no Surface ierīcēm cieš zaudējumus un diez vai ir gatavi šo projektu padarīt vēl dārgāku.

    Reklāma