Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook Messenger Rooms videokonferenču rīks ļaus sazināties 50 cilvēkiem vienlaikus

    Jaunākie raksti

    Sociālais tīkls Facebook dodas prettriecienā visiem lielākajiem šī brīža video konferenču rīkiem ar savu jaunāko risinājumu Rooms, kas ļaus reizē sazināties līdz pat 50 cilvēkiem un tas viss būs integrēts Facebook sistēmā, neliekot lejupielādēt kādu papildus lietotni.

    Rooms būs tiešais konkurents Zoom, Houseparty, Skype un Microsoft Teams, jo tā doma ir ļaut jebkuram Facebook lietotājam izveidot savu video zvanu, un pēc tam pievienot cilvēkus, kuriem pat nav obligāti jābūt sociālā tīkla lietotājiem. Šāda iespēja padarīs to par ļoti pieejamu risinājumiem ikvienam, kurš vēlies sazināties ar citiem cilvēkiem video formātā. Jaunā iespēja būs pieejama uzreiz atverot mājaslapu datorā vai lietotni mobilajā telefonā, kur nosaukums Rooms atradīsies augšējā daļā blakus Live un Photo iespējām. Tas nozīmē, ka Facebook ļoti tieši vēlas izcelt savu jaunāko produktu.

    Reklāma

    Šobrīd video zvanā var piedalīties līdz 8 cilvēkiem, taču laika gaitā skaits pieaugs līdz 50 zvanītājiem. Vēl viena interesanta iespēja būs tā, ka visi Facebook īpasumā esošie servisi kā Instagram, WhatsApp un Portal saņems iespēju izveidot savu Rooms zvanu vai iesaisīties tajā caur šīm lietotnēm. Šāda iespēja parāda Facebook integrējošo spēku un  jaunas iespējas reklāmas nozarē, kad to vienkārši iespējams palaist uz vairākām platformām vienlaikus. Rooms zvanā būs iespējams uzaicināt ikvienu, vienkārši nosūtot speciālo saiti, kas ļaus tam pievienoties pat nereģistrētiem lietotājiem.

    Facebook sola, ka Rooms nebūs redzamas reklāmas vai izmantotas kādas citas monetizācijas iespējas, un tam jākalpo kā lieliskam risinājumam izolācijas laikā un arī pēc tā, kas ļauj mums būs sociāli aktīviem ar saviem tuvajiem, draugu grupu vai arī kādu citu interešu klubu. Tāpat ar laiku būs iespējams uzlikt pat 360 grādu automātisko fona bildi, kas pielāgosies tam, kā tiek griezta kamera. Šī iespēja nonāks arī pie mums Latvijas lietotājiem, taču kā pirmās to saņem angliski runājošās valstis.

    Pieminot drošības aspektu, par ko vairākas reizes ticis kritizēts jau pieminētais Zoom, tad Rooms gadījumā tomēr nedarbosies Facebook šifrētā sistēma, bet tiek solīta augsta drošības pakāpe, lai neaicinātiem cilvēkiem nebūtu iespējama piekļūšana videozvanam, kā arī nebūtu iespējams nolasīt sarunu saturu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars Baradach
    27.04.2020 10:50

    iesakiet, kurš no šiem visiem rīkiem nodrošina labāku skaņas kvalitāti. balss pārrāidei visi daudz maz der, bet tikko kkas sarežģītāks, dziedāšāna vai kāds mūzikas instruments, tad ir pilnīgā p….ļā

    Kristaps
    28.04.2020 16:21

    Skaņas kvalitātē neesmu dzirdējis neko labāku par Discord. Sarežģītāka pirmā pieslēgšanās, bet skaņa fantastiska!

    KKTK
    28.04.2020 08:24

    Nekad – tikai tikai tāpēc, ka tas ir feisbuks. Vai tad jums nepietiek ar visiem sūdiem ko viņi ir savārījuši vēsturiski? Zoom arī starp citu cīnās ar ievainojamībām un zudušām parolēm. Skolai, ļaļā draugiem it kā ok, bet biznesa vajadzībām nekad!

    Reklāma